Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Британски изследователски център създаде самообучаващ се робот за индустриални приложения - 15.04.2021

15.04.2021   |   Начало»Технологии
 

Базираният в Обединеното кралство изследователски център MTC създаде робот, който може да се самообучава да захваща непознати предмети.

Роботът може на произволен принцип да взима различни предмети от купчини, без да са необходими скъпи сензори или дълги алгоритми. Според изобретателите технологията може да намери приложения в производството, селското стопанство, логистиката, обработката на отпадъци и други сектори.

Разработеният в рамките на проекта Viper робот използва дълбока невронна мрежа, дълбочинни камери и ръце с вакуумни чашки. При тестове с метални компоненти, контейнери за козметични продукти и дори плодове, роботът е захващал успешно предметите в 94% от случаите.

"Резултатът от работата ни е гъвкава система, която бързо може да се пригоди към индивидуалните нужди на различни индустриални приложения без сложно програмиране", посочи Марк Робсън, старши инженер изследовател в MTC. Той поясни, че използването на невронна мрежа позволява роботът да се ъпдейтва и подобрява постоянно.

     
Източник: MTC

Ключови думи: MTC   Viper   роботи   сензори  

Област: Роботика  

Подобни статии

BGRobots
Bimex
ШУНК Интек ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесПредстоящоТехнологииПроектиСъбитиятаОбучения/СеминариПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...