Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Tенденциите в меката роботика ще бъдат сред акцентите в новия брой на сп. Инженеринг ревю - 11.11.2021

11.11.2021   |   Начало»Бизнес

Експоненциалното развитие на технологиите в сферата на роботиката и автоматизацията през последните десетилетия непрекъснато доближава промишления робот до човека. Днес вече поглеждаме отвъд изкуствения интелект, който имитира човешкия разум – към дизайни и материали, вдъхновени от плавните движения и тактилните характеристики на живите организми. Освен за бионика и биороботика, във високотехнологичната индустрия все по-често се говори и за т. нар. софт роботика (soft robotics), която разкрива необятен потенциал за приложения в сферата на производството – манипулиране с деликатни обекти, изпълнение на разнородни задачи в колаборативен режим, както и екзоскелети, улесняващи физическия труд на работниците в промишлеността...

Какви са възможностите и предизвикателствата в областта на soft системите за индустриални цели? Как се движат и какво "усещат" меките роботи и в кои отрасли биха ни асистирали най-ефективно? За всичко това четете в специалната статия "Тенденции и приложения в меката роботика" в предстоящия брой 8/2021 на сп. Инженеринг ревю!

     
Източник: TLL Media; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Инженеринг ревю   soft robotics   мека роботика   изкуствен интелект   биороботика  

Област: Роботика  

Подобни статии

BGRobots
Bimex
ШУНК Интек ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесПредстоящоТехнологииПроектиСъбитиятаОбучения/СеминариПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...