Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Нов проект на BG Robots представя последните технологии на KUKA в областта на заваряването

15.11.2021   |   Начало»Проекти

BG Robots обяви, че работи по нов проект, който предвижда създаване на високотехнологична демонстрационна заваръчна станция с робот KUKA. Тя ще бъде оборудвана с последните технологии на KUKA в областта на заваряването и заваръчен апарат Fronius.

Идеята на проекта е да се даде възможност на българските производители да се запознаят на живо със съвременните технологии, процеси, софтуер и хардуер, да тестват конкретни детайли и технологии, което да им помогне при вземането на решение за роботизация на производството им.

За реализацията на демонстрационната заваръчна станция специалистите на BG Robots са се спрели конкретно на нов робот KUKA KR6 от серията KR CYBERTECH nano ARC HW и технологиите KUKA.ArcTech, KUKA.TRACC TCP и KUKA.TouchSense.

С помощта на KUKA.ArcTech могат да се добавят интуитивни команди, структурирани менюта и практични статус индикатори за роботизирано дъгово заваряване към готови роботизирани системи на KUKA. От фирмата посочват, че използването на технологията позволява гладко изпълнение на заваръчните процеси наред с ефективно и бързо програмиране.

KUKA.TRACC TCP е софтуерен пакет за автоматично проследяване и калибриране на върха на инструмента (Tool Center Point – TCP) за заваряване, който включва всички необходими за това софтуерни функции и хардуерни компоненти. Технологията е съвместима с контролера KR C4 на KUKA, с който роботът може автоматично да проверява и при необходимост да актуализира позицията на TCP по време на работа.

KUKA.TouchSense пък e софтуерно решение за проследяване на заваръчния шев, адаптирано за приложения с дъгово заваряване. С негова помощ могат да се откриват и компенсират промени във формата или позицията на детайлите, така че да се спазват зададените контури с абсолютна точност.

KR6 е с капацитет на полезен товар 6 кг, работен обсег до 1840 мм, куха китка и степен на защита IP54. Роботът предлага прецизност, защита от електростатични заряди (ESD), гъвкавост и свобода на движение, съчетани с компактен дизайн и опростена интеграция, отбелязват от фирмата.

     
Източник: BG Robots; Снимка: KUKA

Ключови думи: BG Robots   KUKA   роботи   KR6   KR CYBERTECH nano ARC HW   KUKA.ArcTech   KUKA.TRACC TCP   KUKA.TouchSense  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...