Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Роботите KUKA в металоoбработващата индустрия

Като пионер в базираните на роботи решения за автоматизация и Индустрия 4.0 KUKA разполага с правилните процеси, технологии и продукти, за да осигури най-високо качество във всички области на приложение на индустриалните роботи.
 
Компанията предлага широка гама от промишлени роботи, пригодени да отговорят на много високите изисквания на металообработващата индустрия като например коване при температури над 1250°С. Много от роботизираните модели на KUKA могат да бъдат поръчани със специален дизайн, например за работа в особено гореща или влажна среда.
 
Производството може да се автоматизира бързо и лесно с гъвкави производствени клетки като сглобяемата и готова за употреба роботизирана клетка KUKA flexibleCELL laser. Ready2 решенията на KUKA също така позволяват на малките и средни предприятия да се възползват от предимствата на автоматизацията – те включват хардуер, горелки, материали и източници на заваръчен ток. Включените софтуерни пакети гарантират, че всяка система постига най-добри резултати при напълно независима работа.
 
С холистичен поглед върху веригата с добавена стойност KUKA улеснява използването на редица допълнителни опции за автоматизация, като така помага на потребителите да се позиционират устойчиво пред конкуренцията. Наред с това иновативни софтуерни технологии като KUKA.ArcTech или KUKA.SeamTechFinding позволяват бързо конфигуриране и оценка на заваръчни шевове и данни.
 
Индустрия 4.0 и новите изисквания на леярската индустрия
 
Изискванията към алуминиевите отливки са се увеличили по отношение на прецизност и точност на детайлите. Особено по отношение на Индустрия 4.0 винаги се търсят нови концепции за по-интелигентно производство. В леярската индустрия предлаганите от Спейскад решения на KUKA за автоматизация се характеризират с мрежови системи за управление, ефективен процес на леене в конфигурируеми клетки. KUKA предлага целия спектър от решения за леярския процес – от автоматизирано производство на отливките до автоматизация на леярските машини за последваща обработка, включително за премахване на ръбове, рязане, пробиване и фрезоване.
 
KUKA и металообработващата индустрия – успешно партньорство
 
Независимо дали става дума за общо машиностроене, автомобилостроене или леярска/ковачна индустрия, техните многобройни аспекти ги правят едни от най-взискателните индустрии на пазара днес. Благодарение на дългогодишния опит на KUKA Спейскад е в състояние да обслужва целия спектър и да предложи персонализирани решения за по-ефективни процеси при металообработката във всяка от тези области. Металообработващата индустрия е една от най-гъвкавите и следователно е предопределена за автоматизирани решения, базирани на роботи. Изисква съвършенство до най-малкия детайл и най-висока производителност в трудни, понякога екстремни условия на работа. С решенията на KUKA тези изисквания се овладяват с устойчив успех и измерима ефективност.
 
Устойчиво ноу-хау за всички сектори на металoобработващата индустрия
 
През последните години сме свидетели на увеличаване на търсенето на решения за автоматизация в общото машиностроене и KUKA отговаря бързо на тези нужди. Клетките и решенията на KUKA за автоматизация постепенно заменят ръчните или по-малко гъвкавите автоматизирани процеси. KUKA предлага иновативни производствени методи като заваряване с триене, заваряване с триене и разбъркване или магнитно-дъгово заваряване. По този начин се произвеждат висококачествени заварки от нови материали като алуминий и мед.
 
KUKA разработва индивидуални автоматизирани производствени процеси за всеки клиент. Конкретни решения за автоматизация, реализирани от KUKA за металообработващата индустрия, можете да видите тук.

 

СПЕЙСКАД ООД
Казанлък 6100
Ул. Стара река 2, офис 310
Тел: 02 9033999
Email: spacecad@david.bg
Web: www.spacecad.bg

     
Източник: Спейскад

Ключови думи: SpaceCAD   Спейскад   KUKA   KUKA flexibleCELL laser   KUKA.ArcTech   KUKA.SeamTechFinding   роботи   металообработка  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...