Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

STAMH представя компонентите на роботизираните системи

Целта при внедряването на роботизирани системи е драстичното увеличаване на производителността. Но индустриалният робот далеч не е единственият компонент в тези системи.
 
Една добре работеща роботизирана клетка всъщност съдържа различни компоненти, които трябва да функционират перфектно и в синхрон, за да осигурят безпроблемното протичане на всички процеси в нея.
 
"Правилното първоначално проектиране и инженеринг, симулацията на цялата система, процесът по внедряване, софтуерът и доброто следпродажбено обслужване са ключови за цялостния успех на проекта", споделят инженери от STAMH Group.
 
Основен компонент на всяка добре функционираща роботизирана система за палетизиране е т.нар. "диспенсър" за палети, който захранва системата с палети, готови да поемат товара на продукти за палетизиране. Специални конвейери и трансферни модули за палети транспортират празните палети до зоната, определена за палетизиране.
 
Самото палетизиране бива извършвано от предварително програмиран робот палетизатор. Програмирането му се извършва според типа на едрогабаритните товари – кашони, стекове, каси, туби, варели или чували. Вземат се предвид и разположението на всички останали компоненти в системата, както и движенията, които трябва да извършва роботизираната ръка. Скоростите на производство и на линията за опаковане също са ключови фактори при програмирането на робота.
 


При избора на робота се вземат предвид неговият обхват, товароподемност, скорост и брой оси, които пък определят неговата гъвкавост. Според продуктa, който ще бъде палетизиран, трябва да бъде подбран и подходящ грипер, който пък може да има различни системи за захващане – чрез вакуум или щипки, според типа на опаковката или продукта, който се обработва.

SKU-ата или опаковъчните единици, които трябва да бъдат палетизирани, биват отвеждани до зоната за палетизиране чрез специални конвейерни модули, различни от тези за палети. Тези конвейерни модули могат да бъдат лентови или ролкови според конкретните нужди.
 
Готовите палети, биват отвеждани от зоната за палетизиране чрез конвейерни системи за палети, като най-често следващата стъпка е автоматизираното фолиране на палети, което осигурява стабилност и сигурност за стоката при транспортиране.
 
Впечатляващото в случая е липсата на тежък ръчен труд от страна на складовите оператори в целия процес. Това значително намалява грешките, породени от човешкия фактор. Хора и машини работят в симбиоза, а освободеният човешки ресурс може да бъде пренасочен към развойна дейност или други ключови за компанията операции.
 
Можете да научите повече за компонентите на роботизираните системи тук.

 

STAMH – Storage Technologies and Material Handling
T: + 359 700 42 111
M: office@stamh.com
WebSite: www.stamh.com

Follow us:
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/stamh/
Facebook: https://www.facebook.com/stamh

     
Източник: STAMH

Ключови думи: STAMH   роботи   палетизиране   роботизирани клетки   конвейери  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...