Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Siniat увеличава производствената ефективност с робот Kawasaki

Водещият производител на решения за интериорни гипсокартонени и фасадни конструкции Siniat, част от Etex Group, избра да внедри автоматизирана палетизираща станция с робот на Kawasaki Robotics, за да повиши производствената ефективност в завода на компанията в Конин, Полша. Наред с увеличаването на ефективността и оптимизацията на процеса на палетизиране сред целите на проекта са и намаляване на текучеството на служители и поддържането на безопасни условия на труд.

Преди да внедрят новото автоматизирано решение, служителите на Siniat използват механичен асансьор за подреждането на торби върху палетите. Съоръжението облекчава работата им, но изисква допълнителни умения и опит, което е сериозно предизвикателство за служителите.
 
След анализ на нуждите на компанията Siniat пристъпва към реализация на проекта с помощта на iPS Control. Самият проект включва внедряване на стандартно решение за линия, състояща се от робот за палетизиране, автоматичен крик за палети, динамична контролна везна със система за отхвърляне на торби, неотговарящи на критериите, както и редица транспортни системи. В същото време той предлага решения на редица инженерни предизвикателства, свързани с ограниченото пространство за локализиране на всички елементи на линията за палетизиране, множеството продукти, подлежащи на палетизиране (с различна форма, тегло и физични свойства на суровината), разнообразие на схемите на палетизиране, трудни външни условия (прах) и високите стандарти за качество на Siniat, обяснява Кшищоф Билински, технически директор в iPS Control. Именно, за да предложи ефективен начин за справяне с тези предизвикателства, iPS Control се спира на гъвкаво решение, базирано на робот за палетизиране на Kawasaki, хардуерната платформа на GE с основен процесор RX3i и софтуер Wonderware InTouch за визуализация на процеси, протичащи в палетизиращата линия.

Внедрените решения допринасят за увеличаване на ефективността с между 25 и 30%. "Значителното подобряване на производителността благодарение на роботизирането на процеса на палетизиране позволи да се увеличи ефективността на производството в реално време и с видими финансови спестявания", обяснява Мариуш Ягодзински, мениджър Поддръжка в Siniat – Конин.
 
Важно е да се отбележи, че проектът не включва промяна на производствения процес. Променя се само една станция, отговорна за палетизацията на готовите продукти. Това показва колко ползи може да донесе роботизацията, като позволява да се използват по-добре производствените възможности. В момента двама души работят, за да управляват робота, но функционирането му не изисква постоянно присъствие на служители. Това е една от многото отговорности. Дейностите по палетизиране се извършват много по-бързо от робота, отколкото от работниците. В момента тяхната работа е по-скоро да осигуряват логистика и управление на позициите. Това позволява допълнително развитие, което може да донесе допълнителни ползи за Siniat. Всички тези аспекти допринасят и за по-доброто възприемане на работното място от служителите.

 

За контакт:

Минко Ангелов
Изпълнителен директор
M: +359 286 830 43
E: minko@bimextools.com
www.bimextools.com
Bimex Ltd.

     
Източник: Bimex Ltd.

Ключови думи: Kawasaki Robotics   Bimex   роботи   палетизиране  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...