Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Sniezka модернизира производството на боя с помощта на робот Kawasaki

Водещият полски производител на бои и лакове Sniezka оптимизира производството на бяла емулсия и фасадна боя във фабриката в Лубзина, като внедрява роботизирана стойка за палетизиране на кофи с робот Kawasaki.

За да отговори изцяло на нуждите на растящия пазар, Sniezka инвестира в развитието на своята производствена и логистична база от самото начало на своята дейност. Тези инвестиции включват системно разширяване на складовите площи, увеличаване на производствения капацитет, подмяна или модернизация на машинния парк. В рамките на един от проектите по модернизация на производството компанията въвежда в експлоатация ефективна роботизирана стойка за палетизиране на кофи с вместимост 3, 5, 10 и 15 л от две линии за пълнене. За да постигне желаната производителност, фирмата се спира на робот за палетизиране на Kawasaki Robotics.

Роботизираната станция за палетизиране е оборудвана с редица интересни и модерни решения. Използването на механичен грайфер осигурява безопасно транспортиране на кофите на палета, предпазвайки ги от неконтролирано падане, което от своя страна елиминира престоя и спомага за поддържане на чистота на работното място. Станцията се управлява лесно с помощта на операторски панел със  софтуера Wonderware InTouch, който позволява да се избере произвеждания в момента асортимент, метода на подреждане на кофите или дистанционни елементи. 

Повишаването на ефективността и надеждността на цялата производствена линия е само един от положителните ефекти от проекта. Осигуряването на високо качество и повторяемост на поставянето на продукта на палети е сред останалите постижения. След внедряването на роботизираната станция също така вече не е необходимо служителите ръчно да подреждат кофите, което подобрява условията на труд.

 

За контакт:

Минко Ангелов
Изпълнителен директор
M: +359 286 830 43
E: minko@bimextools.com
www.bimextools.com
Bimex Ltd.

 

     
Източник: Bimex Ltd.

Ключови думи: Kawasaki Robotics   Bimex   роботи   палетизиране  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесКариериСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...