Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Метал АД избра роботизирана система с машинно зрение от Delta

Метал АД - българският производител на заключващи системи за врати, дръжки за врати и прозорци и строителен обков, започва да планира нова автоматизирана линия за асемблиране на брави за врати през 2019 г. Роботизираните системи, които компанията вече използва за други приложения, са твърде големи за планираната производствена площ, което определя необходимостта новите решения да бъдат възможно най-компактни и прецизни, както и да се основават на най-съвременни технологии. В допълнение от роботите се изисква висока производителност - асемблиране на между 10 и 14 брави на минута.

След сравнение на различни производители и продукти Метал АД избира роботизирана система от Delta. Това е единственият производител, който предлага цялостно решение, включващо програмируеми логически контролери (PLC), интерфейс човек-машина (HMI), сервосистеми и роботизирани манипулатори с машинно зрение.

За реализацията на този проект Метал АД и Delta си сътрудничат в разработването на персонализирана работна станция за сглобяване на компонентите на механичните брави за врати. Основната част на системата се състои от въртяща се маса, на която са инсталирани седем шестосни шарнирни робота DRV90L7. Роботите са способни на изключително прецизни и бързи движения и разполагат с куха китка, която позволява лесното им комбиниране с подходящия инструмент за всяка производствена стъпка. За визуализиране на всички процеси се използва HMI DOP-115MX, който позволява на потребителя да избира различни технологични рецепти за различни ключалки чрез сензорен екран. Той също така показва информация за системата и предупреждения или аларми. PLC от серията AS300 (AS324MT-A) следи монтажната линия, управлява сервозадвижването ASDA B2 и комуникира със сервозадвижването на въртящата се платформа. Две системи за обработка на изображения DMV2000 Machine Vision, оборудвани с камери, са инсталирани, за да локализират компонентите върху конвейера и да изпращат точни сигнали към робота, което му позволява да вземе и сглоби частите. Промелнивотоковата сервосистема, състояща се от задвижвания ASDA-A2 и ASDA-B2, както и от двигатели ECMA, гарантира точното позициониране на роботизираните манипулатори и поддържането на висока производителност.

Внимателната подготовка и конфигурация на системата, извършена от екипа на Delta гарантира, че всички продукти за индустриална автоматизация (IA) на Delta са интегрирани бързо в производствените процеси. Всички заинтересовани страни са изключително доволни от постигнатия напредък в проекта. Наред с качеството на компактната роботизирана система, Метал АД е особено доволна от практичните съвети и клиентското обслужване, които Delta предоставя. С множество различни производствени обекти и екипи в цяла Европа, Delta е в състояние да осигури на всички свои клиенти необходимата подкрепа, когато имат нужда от нея.

Проектът стартира, когато екипът на Field Application Engineering (FAE) пристигна на място, за да подпомогне изграждането на монтажната система заедно с Мехатроникс, българския партньор на Delta. Системата за асемблиране все още е в процес на тестване, но първоначалните резултати вече показват подобрена производителност и ефективност.

Джейсън Ву, инженер по полеви приложения в бизнес група "Индустриална автоматизация", регион EMEA на Delta Electronics, е много доволен от успешното сътрудничество: "С широкото си портфолио от продукти за IA сме в състояние да предложим на клиентите си пълна гама мощни решения от един-единствен източник. Нашите екипи от експерти ще подкрепят клиентите при изпълнението на специфичните изисквания на проекта, без значение дали те са от сектор производство на храни и напитки, опаковъчната, електронната или автомобилната промишленост."


 

Мехатроникс ООД
Пловдив  4004
бул. Кукленско шосе 17, хале 7 
Тел.: 032 395989; 032 676656
Моб.: 0887606065 
Е-mail: sales@mechatronics.bg
https://www.delta-electronics.bg/

     
Източник: Мехатроникс

Ключови думи: Mechatronics   Delta Electronics   Делта Електроникс   Метал АД   роботизирана система  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесКариериСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...