Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Разработиха нов робот за почистване на влакове

Учени от Националния роботариум към Универистета Хериът-Уот и Университета в Единбург представиха проект на нов робот за почистване на влакове, който да помага на персонала по почистване.

Роботът е създаден, за да повиши стандартите за чистота във влаковете. Той ще почиства труднодостъпните места между и под седалките. Главната цел е да подпомага хигиенистите, които трябва да са съсредоточени върху дезинфекция на повърхности, почистване на седалките, течности и хранителни отпадъци. Освен това почистващият персонал редовно се сблъсква с опасни и биологични отпадъци, което представлява значителен риск. Екипът на Националния роботариум е използвал повече от 58 300 студийни изображения на отпадъци в различни условия, за да помогне на почистващия робот да идентифицира отпадъците по-точно, както и няколко по-малки набора от данни за действителни отпадъци, заснети във влаковете.

През последните две години Националният роботариум работи върху най-подходящия дизайн и операционна система за робота. Изследователското съоръжение по роботика и изкуствен интелект е част от инициативата Data-Driven Innovation и е подкрепено с 21 млн. паунда от правителството на Обединеното кралство и с 1,4 млн. паунда от правителството на Шотландия чрез Споразумението за градския регион на Единбург и Югоизточна Шотландия на стойност 1,3 млрд. паунда - 15-годишна инвестиционна програма, финансирана съвместно от двете правителства и регионални партньори.

     
Източник: Heriot-Watt University, снимка: Dreamstime

Ключови думи: Heriot-Watt University   University of Edinburgh   National Robotarium   робот за почистване на влакове  

Област: Роботика  

ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...