Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Инженери от Националния университет на Сингапур създадоха хибридна роботизирана система

Вдъхновен от естествената сръчност на човешката ръка, екип от инженери от Националния университет на Сингапур е създал хибридна роботизирана система с възможност за преконфигуриране, която може да захваща различни предмети – от малки, меки и деликатни до големи, тежки и обемисти.

Хибридните роботизирани хващачи се състоят от три или четири меки пръста, които могат да се преконфигурират при необходимост. Пръстите са с пневматично задвижване и са оборудвани с нов заключващ механизъм за регулиране на твърдостта. Екипът е разработил три вида хибридни роботизирани системи за захващане - почти като три различни ръце, които са полезни в различни сценарии.

Очаква се тази технология да окаже въздействие върху редица индустрии, включващи приготвянето на храни, вертикално земеделие и опаковане на бързооборотни стоки, които постепенно ще автоматизират все повече от своите операции през следващите години. Технологията за хибридни роботизирани хващачи революционизира традиционните задачи за взимане и поставяне, като предлага усъвършенствани възможности, които позволяват на роботите безопасно да взаимодействат с деликатни предмети с различни форми, размери и твърдост, точно както човешката ръка.

     
Източник: Национален университет на Сингапур

Ключови думи: NUS   хибридна роботизирана система  

Област: Роботика  

ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...