Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

София Тех Парк кани организации в мрежа от иновационни центрове по проект DIH²

11.02.2022   |   Начало»Бизнес

София Тех Парк отправя покана за присъединяване към новосъздадената мрежа от иновационни центрове пo проект DIH², който се финансира по програма Хоризонт 2020 на Европейската комисия.

Водещ партньор в проекта DIH² е финландската компания Teknologiantutkimuskeskus VTT. Целта на DIH² е да изгради устойчива общоевропейска мрежа, която да улесни обмена на знания и технологии между цифровите иновационни центрове по отношение на роботиката. Чрез проекта ще се улесни усвояването на най-новите технологии в областта на роботизираните решения в рамките на Европейския съюз.

Проектът ще подкрепи до 132 външни DIHs с безвъзмездно финансиране до 10 000 евро всеки, както и ще предостави възможност за присъединяване към мрежата. Избраните нови DIHs ще работят в тясно сътрудничество с един от утвърдените DIH, който вече е член на мрежата.

Ползи от участие в мрежата са достъп до експерименти, финансирани по проекта, участие в срещи, организирани от DIH², участие в подготовката на политики относно роботика и изкуствен интелект, достъп до последните технологии в роботиката и изкуствения интелект и достъп до изградена общност в рамките на проекта, която осигурява подкрепа, експертни знания, технологии и услуги в екосистемата, свързани с роботиката.

В проекта могат да се включат DIHs, технологични клъстери или асоциации, които са допустими като партньори в европейски проекти, изследователски и технологични организации, университети, технически институции, изследователски центрове и организации, активни в сферата на изследователската дейност.

Сроковете за подаване на документи са 30 април, 31 юли, 31 октомври 2022 г. и 31 януари 2023 г. Можете да кандидатствате тук.

     
Източник: София Тех Парк; снимка: Dreamstime

Ключови думи: София Тех Парк   проект DIH²  

Област: Роботика  

ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...