Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Панама е избрана за домакин на финалa на Световната олимпиада по роботика - 04.03.2022

Асоциацията на Световната олимпиада по роботика съобщи, че Панама е избрана за домакин на международния финал през 2023 г.

Започва работата по подготовката за посрещането на над 5000 чуждестранни посетители, които ще присъстват на събитието. То ще спомогне за затвърждаването на Панама като регионален център в областта на образователната роботика, допринасяйки за постигането на Целите за устойчиво развитие (ЦУР).

През следващите месеци предстоят инициативи като осигуряване на осведоменост в образователния сектор, обучение и подготовка на 1500 учители, създаване на клубове за извънкласно STEAM образование и избор на темата на ЦУР за категориите #WRO2023 Future Innovators и RoboMission. По време на международния финал от 7 до 9 ноември 2023 г. ще се проведат и екскурзии за 100 000 ученици до новия конгресен център "Амадор". Това ще бъде организирано в сътрудничество с Министерството на образованието на Панама.

     
Източник: WRO, снимка: Dreamstime

Ключови думи: WRO   роботи  

Област: Роботика  

Подобни статии

BGRobots
Bimex
ШУНК Интек ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесПредстоящоТехнологииПроектиСъбитиятаОбучения/СеминариПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...