Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

През т.г. ще бъдат доставени с 65% повече мобилни роботи в сравнение с 2021 г.

04.03.2022   |   Начало»Бизнес

В свой доклад от декември 2021 г. анализатори от ABI Research идентифицират 35 тенденции, които ще оформят технологичния пазар в световен мащаб, и 35 други, които, въпреки че са обект на множество спекулации и коментари, е по-малко вероятно да окажат влияние през тази година. В анализа си те дават интересна прогноза и за развитието на роботиката.

Какво ще се случи през 2022 г. – оптимизация на операционните системи за роботи на хардуерна основа

Доставчиците на процесори за роботи все повече ще предлагат решения, базирани на Robot Operating System (ROS), за хардуерно ускоряване в цялата гама от предложения за роботи. Това би трябвало да помогне за решаване на проблема със системната интеграция и да подтикне разработчиците да приемат повече готови процесорни и хардуерни решения. Освен това хардуерно-софтуерната оптимизация ще осигури набор от еталони и стандарти за областта, която в момента е доста фрагментирана, което ще ускори времето за пускане на пазара. Тъй като през 2022 г. се очаква да бъдат доставени общо 45 000 кобота и 452 000 мобилни робота, което представлява 65% и 51% ръст на годишна база, се очаква крайните потребители да се възползват от по-тясната интеграция.

Какво няма да се случи през 2022 г. - демократизацията на експертните познания в областта на роботиката

Макар че появата на ROS и различни стартъпи в областта на роботиката ще предложат реален напредък в краткосрочен план, роботиката като цяло страда от значителен недостиг на експертен капацитет. В дългосрочен план това ще окаже неблагоприятно въздействие върху развитието и комерсиализацията. Крайно необходими са значителни инвестиции в ресурсоемки и времеемки области, изискващи експерти от различни сфери, но това няма да се случи скоро.

     
Източник: ABI Research, снимка: Dreamstime

Ключови думи: ABI Research   тенденции   технологичен пазар   роботи  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...