Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

POLITECH модернизира производството си с роботизирана система от Kawasaki Robotics

POLITECH е европейският пазарен лидер в производството на пластмасови опаковки за козметика за полския и световния пазар. В своя преход към Индустрия 4.0 POLITECH автоматизира и роботизира много производствени процеси, внедри система за управление на производството и логистиката и създаде Център за научни изследвания и развитие и Академия за проектиране.

Във втория производствен отдел, разположен в Индустриалния и технологичен парк в Бидгошч, ръководството на POLITECH реши да инвестира в модерна роботизирана система на Kawasaki Robotic за процеса на метализация на декорации. Японската марка  има повече от 50-годишна традиция в роботизацията на производствени предприятия по целия свят.

Процесът на метализиране на пластмасови капачки се състои от много етапи. Не всички от тях могат да бъдат извършени на производствената линия. На някакъв етап елементите трябва да бъдат преместени в метализатори, тъй като покриването на пластмасата с тънък слой алуминий изисква вакуум и специфични температури. В допълнение към системите с портални манипулатори, за да се поддържат непрекъснатостта и нивата на производителност, трябва да се използват два промишлени робота и два метализатора, всеки с две врати, така че по време на метализирането на дадена партида готовите части да могат да бъдат изваждани.

Решението се основава на модерна роботизирана система от Kawasaki Robotics – два робота Kawasaki CX110L и четири системи с портални манипулатори. Задачата се състои в прецизно позициониране на т.нар. сателити, пренасяни от хващачи, и потвърждаване на следващото движение. В завода в Осиелск 12 оператори участват в ръчния процес, с който може да се произведат 67 хил. готови боядисани елемента на смяна. В завода в Бидгошч при роботизирания процес ефективността е около 80 хил. елемента на смяна с 5 оператора.

Роботизацията на линията в новия завод позволява да се запази динамиката и плавността на производството, да се подобри безопасността на служителите, както и да се произвежда за все повече поръчки на глобалните бизнес партньори.

 

За контакт:

Артур Талага
Мениджър Продажби
M: +48 663 890 123
E: a.talaga@kawasakirobotics.pl
LinkedIN: Artur Talaga
Kawasaki Robotics Central and Eastern Europe HUB

Минко Ангелов
Изпълнителен директор
M: +359 286 830 43
E: minko@bimextools.com
www.bimextools.com
Bimex Ltd.

     
Източник: Bimex Ltd.

Ключови думи: Kawasaki Robotics   Bimex   CX110L   роботи  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...