Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Революция в достъпната автоматизация с първия в света кобот с полимерен редуктор

Igus ускорява достъпността на автоматизацията с първия в света пластмасов редуктор за кобот и цифрова екосистема.

Igus представи ReBeL – кобот, който е произведен от пластмаса и нетното му тегло е 8,2 кг. Това го прави най-лекия сервизен робот с функция кобот в своя клас. Полезният му товар е 2 кг, а обхватът му е 664 мм. Повторяемостта е +/-1 мм при седем взимания в минута. Предлага се в два варианта – с отворен код без система за управление на роботи, захранващ блок или софтуер и plug-and-play вариант, включващ робот, софтуер за управление и захранващ блок.

От компанията съобщават, че в основата му е първият в света редукторен механизъм за кобот от индустриален клас, който е изработен от пластмаса. Във фазата на разработване фокусът е върху по-големи двигатели и по-добра ефективност, за да се намали значително генерирането на топлина. Това води до петкратно увеличение на броя на циклите до два милиона, което се равнява на нормален експлоатационен живот от две години.

Разработен е енкодер, който използва проводими пластмасови пътечки. Това позволява прецизно измерване на температурата, силата на тока, оборотите, циклите и итерациите. Благодарение на облачната връзка с уебкамера, таблото за управление ясно показва всички генерирани данни в реално време. Това дава на потребителите пълна прозрачност на техния ReBeL по време на работа под формата на ключови показатели като износване, време на цикъл и количества.

"Ще предвидим магазин за приложения, в който доставчиците на бюджетна автоматизация и софтуерните разработчици могат да предоставят своите софтуерни идеи. Като използват съществуващия софтуер, потребителите могат да внедрят своята автоматизация още по-бързо. Те могат да свържат роботите с цифрови услуги или интелигентни асистенти", казва Александър Мюленс, ръководител на бизнес звеното за достъпна автоматизация в igus.

     
Източник: igus

Ключови думи: igus   the ReBeL   роботи   автоматизация  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...