Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Нов STEM център подпомага обучението по роботика в ПГСУАУ "Атанас Буров" в Силистра

31.03.2022   |   Начало»Проекти

В Професионалната гимназия по стопанско управление, администрация и услуги "Атанас Буров" в Силистра бе официално открит нов STEM център за дигитални създатели "Технологичен свят".

Новият училищен STEM център ще предоставя съвременна образователна среда, повишаваща интереса на учениците към технологичния сектор, инженерството и предизвикателствата на 21-ви век, посочват от ръководството на учебното заведение.

Проектът е финансиран по Национална програма "Изграждане на училищна STEM среда" със 150 000 лв. и собствен принос на гимназията в размер на 16 000 лв.

Преобразувани са три кабинета, фоайе и площ на открито в двора на гимназията в общ STEM център. Обособени са зона за презентиране и дискусии за интегриране на дигитални и недигитални технологии във физическа среда, зона за прототипиране за развиване на иновативни идеи, алгоритмично, критично мислене, аналитични умения и адаптивност в учениците и зона за дигитални технологии по професионална подготовка и за учене чрез правене, оборудвана с модули за лека електроника, демонстрационна техника и работилница.

В зоната за дигитални технологии по професионална подготовка има обособени места за сглобяване и тестване на роботи; демонстрационна зона за подбор на компоненти за сглобяване на компютърна конфигурация и тестване на хардуер и 3D принтер за технологична подготовка по професиите.

Наличен е и учебен комплект за практическа и експериментална дейност в областта на електротехника, роботика, инженерство, електроника и програмиране. Комплектът включва набор от сензори и задвижващи механизми, платки, както и достъп до онлайн платформа за учителите с онлайн съдържание и материали за учениците.

Обособена е зона за разговори и социализация, четене и отдих във фоайето на втория етаж, както и зона на открито с беседка в двора на гимназията за почивка, групови занимания и работилници.

     
Източник: ПГСУАУ

Ключови думи: ПГСУАУ "Атанас Буров"   STEM   роботика   електроника   електротехника  

Област: Роботика  

е-книга Дигитални производствени иновации
Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Проекти
е-книга Дигитални производствени иновации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...