Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

KUKA демонстрира нови модели роботи и дигитални решения на automatica 2022

KUKA ще вземе традиционно участие в международното изложение за интелигентна автоматизация и роботика automatica 2022 от 21 до 24 юни т. г. в Мюнхен, съобщиха за Robotics-Bulgaria.com от фирма Спейскад, партньор на компанията у нас. На своя щанд (231, зала А4) в Мюнхенския изложбен център немският производител на промишлени роботи и решения за заводска автоматизация ще представи акцентите в актуалното си портфолио от технологии за дигиталната трансформация на индустрията, включително нови модели роботизирани системи и софтуерни платформи.

"Тазгодишното издание на automatica е истински двигател за промишленото производство след кризата. Автоматизацията, роботиката и дигитализацията са основните стимули на технологичното развитие в наши дни, а KUKA е идеалният партньор за внедряването на решения в тези сфери", коментира Вилфрид Еберхард, маркетинг директор на компанията.

Посетителите на изложението ще имат възможността да се запознаят с предимствата на новата операционна система iiQKA.OS и дигиталната екосистема iiQKA за интуитивно и бързо програмиране и управление на роботи KUKA. Коботът LBR iisy е първият модел, който се предлага с иновативната платформа и може да бъде конфигуриран буквално за минути. По време на мащабното събитие в Мюнхен ще се състои и премиера на нови версии на кобота за приложения в МСП, с които компанията разширява фамилията си от колаборативни системи.

Сред останалите акценти на щанда на KUKA ще бъдат моделът с висока товароносимост KR QUANTEC, новите ултракомпактни SCARA роботи от серия KR, както и делта робот в хигиенно изпълнение от същата гама, който ще бъде демонстриран в роботизирана клетка съвместно с първия системен партньор на KUKA — Koch Robotersysteme. Част от фирмените акценти за ХВП на изложбения форум ще бъде и портфолиото смазочни флуиди за хигиенни роботизирани приложения.

На automatica 2022 немският производител ще постави фокус и върху софтуерните решения за дигиталните фабрики със софтуера за симулации, офлайн програмиране на роботи, създаване на цифрови близнаци и виртуално тестово въвеждане в експлоатация — KUKA.Sim. В рамките на първия ден от събитието, 21 юни, компанията ще проведе и пресконференция с начален час 15:00 ч. (българско време) в източната конферентна зала на втория етаж на Мюнхенския изложбен център.

     
Източник: Спейскад

Ключови думи: Спейскад   Spacecad   KUKA   automatica   iiQKA   KUKA.Sim   KR QUANTEC   Koch Robotersysteme  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...