Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

element14 обяви състезание за проектиране на роботи

element14 даде старт на състезанието "Twist, Turn and Move" за проектиране и конструиране на роботи манипулатори и мобилни роботи, предназначени за изпълнението на специфични задачи. Членовете на общността имат възможност да се включат в предизвикателството до 6 юни т. г.

 

Петнадесет от всички екипи, заявили участие в надпреварата, ще получат комплект Arduino Uno и компоненти от TE Connectivity (различни типове конектори, релета и др.), които ще им помогнат да превърнат идеите си в реалност. Условието на организаторите е в конкурсния дизайн да са включени поне четири от предоставените продукти. Избраните отбори ще бъдат обявени на 10 юни т. г.

 

Сред примерните проекти, с които може да се кандидатства в състезанието, са: манипулатор, предназначен да захваща и поставя обекти в избрана пространствена локация; мобилен робот, способен да следва линейна траектория; робот манипулатор с шест степени на свобода, както и мобилен робот, който може да избягва различни препятствия по маршрута си.

 

"От роботизираните ръце на Международната космическа станция до домашните роботи прахосмукачки – роботиката отдавна напусна полето на научната фантастика и се превърна в неизменна част от ежедневието ни. Очакваме с вълнение роботите, които членовете на нашата общност ще разработят. Нетърпеливи сме да разберем и как участниците в предизвикателството ще усъвършенстват функциите им и какви иновативни технологии ще вложат в своите конструкции", коментира Даян Киби, глобален директор Общност и социални медии в element14.

 

След получаване на развойните комплекти, екипите ще разполагат с 11 седмици да разработят своите проекти, като документират процеса и крайния резултат в серия от поне пет блог публикации. Крайният срок за финализиране на заданието е 19 август т. г., като в рамките на същия месец ще бъдат обявени и победителите в състезанието "Twist, Turn and Move". Рационалното използване на компонентите от TE Connectivity и оригиналните концепции за движение ще бъдат поощрявани от оценяващите, допълват от element14.

 

Повече за предизвикателството можете да научите тук.

     
Източник: Farnell

Ключови думи: Farnell   element14   роботика   роботи манипулатори   мобилни роботи   TE Connectivity   Arudino Uno  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...