Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

KUKA и SAP представиха свързана роботизирана клетка на Хановерския панаир

Сред акцентите от участието на KUKA в тазгодишното издание на Хановерския панаир от 30 май до 2 юни е свързана роботизирана клетка, която компанията демонстрира в партньорство с глобалния доставчик на софтуерни решения SAP. Това съобщиха за Robotics-Bulgaria.com от фирма Спейскад, партньор на немския производител на промишлени роботи и системи за заводска автоматизация у нас.

 

Иновативното решение е изпълнено с индустриален робот KUKA, а софтуерното осигуряване е базирано на мащабната платформа за умно управление на активи SAP Asset Intelligent Network (AIN) и дигиталните услуги на KUKA.

 

"Днес можем да управляваме производствените си активи дори когато сме в заседание с колеги, работим от вкъщи или пък разговаряме с потенциални клиенти на щанда си в рамките на някое търговско изложение. Партньорството ни със SAP по този проект е основно на софтуерно ниво. То демонстрира решение за свързване на производствени клетки с потенциал за комуникационно обезпечаване на цели фабрики", поясняват от KUKA.

 

Освен единно средство за дигитализиране на процесите в роботизираната клетка, управление на информационните потоци, мониторинг на статуса и ефективността на системите и възможности за удобна визуализация, партньорската платформа осигурява и допълнителни предимства. При съобщение за грешка от страна на системата към потребителя, той може лесно и бързо да отстрани проблема с помощта на базата данни KUKA Xpert. Ако пък е необходима поръчка на резервни части, те могат да бъдат заявени през портала KUKA Marketplace, допълват от компанията.

 

В сценарии, при които е необходимо да се автоматизира работата не само на един робот или клетка, а на цял завод, намират приложение решенията на Device Insight. Базираната в Мюнхен фирма, която е част от KUKA Group, разработва технологии за комуникационно осигуряване на промишлени машини и системи посредством Industrial Internet of Things. "Използвайки дигитални двойници, можем да наблюдаваме движенията на роботите и работата на останалото оборудване в реално време", обобщават от KUKA.

     
Източник: Спейскад

Ключови думи: Спейскад   Spacecad   KUKA   SAP   Hannover Messe   Хановерски панаир   роботизирани клетки  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...