Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Над 550 изложители показаха новости в роботиката и автоматизацията на Automate 2022

Повече от 550 компании изложители и около 20 хил. посетители от цял свят взеха участие в 24-ото международно изложение в областта на роботиката и автоматизацията Automate 2022 от 6 до 9 юни. Най-големият индустриален форум в това направление в Северна Америка, организиран от Американската асоциация за усъвършенстване на автоматизацията А3, за първи път тази година се състоя в Детройт, след като цели две десетилетия наред беше провеждан в Чикаго.

Сред водещите акценти на фирмените щандове бяха новости при колаборативните, мобилните и индустриалните роботи, технологиите за машинно зрение, изкуствения интелект и др. Гостите на мащабното събитие имаха възможността да видят множество интересни демонстрации на живо и да се запознаят с предимствата на богато разнообразие от иновативни продукти с индустриално приложение, включително DIY ("Do-It-Yourself") модулни роботизирани станции за манипулиране, измерване и запис на данни; безрамкови сервомотори за коботи, хирургически, космически и военни роботи; хващачи с иновативен дизайн, вдъхновен от човешката ръка; леки роботизирани преси за съединяване на изделия от листов метал; софтуер за анализ, оптимизация и въвеждане в експлоатация на роботизирани процеси и т. н.

"Automate се завърна на живо и сме безкрайно щастливи, че имахме възможността да споделим последните успешни иновации, технологии и практики от света на роботиката и автоматизацията с десетки хиляди посетители, точно тук в Детройт", коментира Джеф Бърнстейн, президент на А3.

Паралелно с изложението се проведе и традиционната конференция Automate, която тази година представи над 100 обучителни сесии, включително дискусия, посветена на изкуствения интелект и ролята му на двигател за следващата вълна производствени технологии. По време на събитието се проведе и кръгла маса на тема "Как роботиката и автоматизацията трансформират икономиката на Северна Америка".

Част от съпътстващата програма на шоуто бяха още финалът на предизвикателството за стартиращи компании в сферата на роботизираните технологии и средствата за автоматизация, както и специалното събитие Workforce Development Day с фокус върху бъдещето на работната сила в бранша. В него получиха възможност да се включат ученици над 12 г., студенти, родители и преподаватели, които се запознаха със спецификите на кариерната специализация в направленията роботика и промишлена автоматизация.

"Интересът към кариерно развитие в тези две области непрекъснато расте, а заедно с него - и възможностите за реализация на практика във всяка индустрия. Днес те са почти безгранични. С посещението си на Automate 2022 и на специално организираните събития в рамките на форума младите хора научиха много за работните позиции в областта на роботиката и автоматизацията, които пазарът на труда може да им предложи днес и в бъдеще", допълни Бърнстейн.

     
Източник: А3

Ключови думи: А3   роботи   колаборативни роботи   коботи   изкуствен интелект   машинно зрение   Automate  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...