Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Американският университет в България организира лятна академия за наука и роботика

Ученици на възраст от 14 до 17 години ще имат възможност да се включат в двуседмична лятна школа по роботика, наука и технологии, организирана от Американския университет в България (АУБ) и Университета за деца. Събитието ще се проведе от 17 до 30 юли т. г. в кампуса на АУБ в Благоевград и ще обхваща два модула. Първият ще бъде посветен на роботиката и електрониката, а вторият - на химията и физиката.

Sci-Tech академията ще бъде с практическа насоченост и ще следва STEM подхода на обучение, а работният език ще бъде английски. Организаторите са подготвили различни упражнения, експерименти и екипни проекти за участниците, които ще се провеждат в модерно оборудваните лаборатории по физика и технологии на висшето учебно заведение. Предвидени са и посещения на някои от водещите научноизследователски фирми в София.

В рамките на първия модул на тема "Роботика" учениците ще се обучават по различни дисциплини в сферата на хардуера и софтуера. Част от практическите занятия ще бъдат запояване и изграждане на електронни платки, работа с интелигентни сензори, разработване на програмен код за микроконтролери Arduino и създаване на смарт устройства. Академията ще завърши с разработване на научно-технически проект и презентация на неговите потенциални приложения в реалния живот като стартиращ или научно приложим патент.

За да се включат в школата, учениците ще трябва да подготвят мотивационно писмо, препоръка от преподавател или ментор, оценяваща знанията и интересите им в областта на науката и технологиите, както и сертификат за ниво на владеене на английски език. Желаещите да се запишат, могат да го направят тук.

Университетът за деца организира и други летни школи в областта на роботиката за ученици от различни възрасти. Графикът за провеждането им и повече информация за всяка от тях са публикувани тук.

     
Източник: АУБ; снимка: Университет за деца

Ключови думи: АУБ   Американски университет в България   Университет за деца   роботика  

Област: Роботика  

е-книга Дигитални производствени иновации
Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Предстоящо
е-книга Дигитални производствени иновации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...