Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Обявиха носителите на IERA Award 2022

01.07.2022   |   Начало»Бизнес

Журито на престижната награда за предприемачество в областта на роботиката и автоматизацията IERA Award присъди тазгодишното отличие на калифорнийската компания Drishti по време на Международния симпозиум по роботика в Мюнхен, който се проведе в рамките на изложението automatica 2022.

Технологията на Drishti, с която фирмата се включи в надпреварата, е базирана на изкуствен интелект и е насочена към редуциране на грешките и повишаване на производителността на работниците в промишлени линии за асемблиране, които не са изцяло роботизирани. Иновативната платформа включва алгортими за разпознаване на движението чрез анализ на видеозаписи от всяка работна станция, които с помощта на обработка в AI мрежи се преобразуват в данни за технологичния процес.

В рамките на няколко секунди софтуерът предоставя на операторите обратна връзка, която може да бъде използвана за предотвратяване на различни грешки и проблеми при изпълнението на монтажните операции. Информацията осигурява ползи за производителите и по посока подобряване на качеството и безопасността на работа и оптимизиране на обученията на служителите.

"Разработената от Drishti технология създава условия за по-успешно внедряване и експлоатация на решения в сегмента на роботиката и автоматизацията в предприятия с всякакъв мащаб. Това гарантира съществени предимства както за производствените компании, така и за техните работници. За нас е чест да отличим тази иновация с наградата IERA", коментира председателят на журито Андра Кей.

"Технологията за разпознаване на движението създава ценна добавена стойност за всички ангажирани в производството - от операторите до ръководството на заводите. Отличието IERA Award е невероятно признание за работата ни в областта на решенията за оптимизация на производствените отрасли", заяви главният изпълнителен директор на Drishti Гари Джаксън.

72% от производствените задачи в световен мащаб все още се изпълняват от хора. С помощта на инструмента за анализ на видеоматериали, разработен от Drishti, до 50% от дефектите в продукцията могат да бъдат елиминирани само в рамките на три месеца след интегрирането му в управлението на производствения процес. Същевременно производителността може да бъде повишена с близо 15%, а времето за обучение на нови оператори - съкратено наполовина, добавят от технологичната компания.

"Пионерската разработка на Drishti разкрива нов потенциал за подобряване на технологичните процеси в монтажните линии, като приближава по ефективност хората до роботите в съвременните заводи. Това е изумителен пример за това как технологиите оптимизират съвместната работа на хора и машини в производството. Всички финалисти в надпреварата представиха своите чудесни визии за успешни и иновативни продукти в сферата на роботиката и автоматизацията", обобщи президентът на Международната федерация по роботика (IFR) Милтън Гери по време на церемонията по връчването на престижната награда.

Сред останалите финалисти в тазгодишното издание на IERA Award бяха: Bosch Rexroth с модула за големи индустриални роботи Smart Flex Effector, който им помага да "усещат" по-добре околната среда и да работят по-интелигентно; Micropsi Industries с базирания на изкуствен интелект софтуер MIRAI, който позволява на промишлените роботи да обработват по-ефективно информация за вариации в производството, както и Neura Robotics - с "разумния" робот MAiRA, който може да вижда, чува и говори, както и безопасно да взаимодейства с операторите в производството и да се учи от опита си.

     
Източник: IFR

Ключови думи: IERA Award   IFR   роботика   автоматизация   награда   предприемачество  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...