Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation и Comau обединяват сили за опростяване на интеграцията на роботите в производството

21.05.2021   |   Начало»Бизнес

Rockwell Automation и Comau обявиха партньорство за създаването на унифицирани системи за управление на роботи с цел подобряване на производителността в производството.

"Индустриалните компании търсят ефективни начини да интегрират роботите в техните операции с цел оптимизиране на процесите и постигане на гъвкавост", коментира Блейк Морет, изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Rockwell Automation. "Сътрудничеството на Rockwell Automation с Comau ще опрости програмирането и поддръжката, съкращавайки времето за генериране на стойност за нашите клиенти", допълни той.

Партньорството с Comau е част от стратегията на Rockwell Automation да помага на индустриалните компании да пестят време и да подобряват производителността с унифицирани системи за управление на роботи, отбелязват от Rockwell Automation.

Инженерите вече ще могат да програмират цялата машина в една среда, включително роботизираните ръце на Comau, управлявани директно чрез Logix контролерите на Rockwell Automation, посочват от компанията.

Решения на Rockwell Automation като софтуерът за проектиране на системи за автоматизация Studio 5000, софтуерът за дигитални двойници Еmulate3D, SCADA софтуерът FactoryTalk View и други ще бъдат в основата на улеснената интеграция на роботите и повишаването на производителността в рамките на новото партньорство, а също така и възможността за локална и отдалечена диагностика на производствената линия и роботите, базирани на обща платформа. 

Италианският системен интегратор Automazioni Industriali Capitanio (AIC) е сред първите, които избраха съвместните решения на Rockwell Automation и Comau. "Оценяваме опростената и гъвкава програмна среда, пълният достъп до параметрите за надзор и диагностика на роботите и възможността да се използват съществуващите табла за автоматизация и стандартни устройства за управление", отбелязва Марко Капитанио, изпълнителен директор на AIC.

     
Източник: Ротек

Ключови думи: Ротек   Rockwell Automation   Comau   Studio 5000   Еmulate3D   FactoryTalk   автоматизация  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...