Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Конвергенцията между роботиката, IoT, AI и XR ще бъде тема на форума SIDO тази есен

12.07.2022   |   Предстоящо
 

На 14 и 15 септември т. г. в Лион ще се проведе осмото издание на международното изложение с конферентна част SIDO, посветено на новостите в сферата на роботизираните решения и дигиталните технологии. Основна тема на форума ще бъде конвергенцията между роботиката, Internet of Things, изкуствения интелект (AI) и разширената реалност (XR) в цифрова екосистема.

Терминът "разширена реалност" обхваща всички комбинирани реални и виртуални среди, включително платформи за взаимодействие между хора и машини, генерирани от компютърни системи и носими устройства. XR обединява добавената (AR), смесената (MR) и виртуалната реалност (VR) и всички възможни комбинации между тях.

SIDO Лион ще включва и 60 конферентни модула, посветени на приложенията на новите технологии в индустрията, здравеопазването, строителния сектор, веригите на доставка, селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост, екологията и др. В тях ще се включат близо 180 изтъкнати международни лектори, а сред водещите теми на дискусиите ще бъдат: усъвършенствана роботика с гласово и жестово разпознаване, колаборативни и мобилни роботи, автоматизация в логистиката, индустриална киберсигурност, възможности за декарбонизация чрез дигитализация, "пластроника" (от "пластмаса" и "електроника") и органична електроника, дигитални близнаци, биомехатроника, технологични решения и платформи за метавселената и др.

В събитието са потвърдили участие над 300 компании изложители от цял свят, които ще представят своите най-иновативни и интелигентни продукти и решения в сферата на роботиката, AI, IoT, AR, VR технологиите и т. н. В допълнение към първия форум през септември в Лион, ще се проведе и второ събитие под същата шапка – на 8 и 9 ноември т. г. в Париж. Форматът отново ще включва търговско изложение, конферентна програма и платформа за бизнес контакти.

"Близо 36 млрд. устройства ще бъдат свързани до 2030 г. Глобалният пазар на IoT технологии се очаква да достигне 920 млрд. евро до края на настоящата година, а комбинираният годишен темп на растеж от 2019 г. насам е средно 11%. Световният пазар на решения с изкуствен интелект, който беше на стойност 4,8 млрд. щатски долара през 2017 г., е с тенденция да нарасне десетократно в периода 2022-2023 г., а до 2025 г. приходите от продажби да достигнат почти 90 млрд. долара. Същевременно, прогнозите относно броя на сервизните роботи в експлоатация в глобален мащаб сочат, че той ще надмине 264 млн. до 2026 г. с комбиниран годишен темп на растеж от цели 24%", уточняват организаторите от 656 Editions, дъщерна фирма на Infopro Digital Group.

     
Източник: 656 Editions

Ключови думи: SIDO   AI   AR   VR   XR   IoT   роботика   колаборативни роботи   сервизни роботи  

Област: Роботика  

IEC MachTech

Подобни статии

BGRobots
Bimex

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Предстоящо

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесПредстоящоТехнологииПроектиСъбитиятаОбяви за работаРеализации
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...