Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Наградите IFOY 2022 или как роботите завладяват интралогистиката

На официална церемония в изложбения център BMW Welt в Мюнхен бяха връчени наградите IFOY 2022, считани за най-престижните отличия в сферата на интралогистиката в световен мащаб. Всяка година международно жури, съставено от журналисти и представители на водещите специализирани в тази област медии, оценява конкурсните предложения съобразно тяхната степен на иновативност, дизайн, ергономия, безопасност, пазарна приложимост, разходна ефективност, устойчивост и т. н.

До финалния десети кръг на надпреварата тази година достигнаха общо 14 технологични решения, представени от 12 глобални компании. 6 от тях – Jungheinrich, Locus Robotics, Noyes Technologies, robominds, SSI SCHАFER и SYNAOS, станаха официални носители на наградите IFOY, известни още като "Оскарите на интралогистиката".

Първо място в категорията "Автоматично насочващо се превозно средство (AGV/AMR)" бе присъдено на Locus Robotics за тяхната колаборативна AMR система с приложения в търговията на едро и дребно, договорната логистика и индустрията. Отличната оценка на съдиите решението заслужи със своята висока иновативност и ефективност, както и със сериозния си потенциал за пазарна реализация в контекста на динамичния ръст в електронната търговия през последните години.

Общо три "прохождащи" компании се класираха за финалната фаза на конкурса в категорията "Стартъп на годината", а победител стана базираната в Мюнхен фирма Noyes Technologies. Тя взе участие в съревнованието с първата си роботизирана "нанологистична" система, предназначена за сегмента на градската логистика, която се характеризира с висока степен на гъвкавост и автономност.

За тазгодишното десето издание на глобалното състезание Асоциацията по роботика и автоматизация към VDMA – Германската асоциация на машиностроителните компании, се включи в IFOY Award като спонсор на категорията "Роботи". Призът тук грабна мюнхенската фирма robominds с базираната на изкуствен интелект операционна система за интелигентна индустриална роботика robobrain.NEUROS. Решението спечели одобрението на журито с изключително високата си пазарна приложимост предвид факта, че се отличава с универсална оперативна съвместимост и висока надеждност при поддръжката на AI базирани технологични процеси.

В допълнение към роботите, в надпреварата за най-иновативно и високотехнологично стратегическо решение за интралогистиката имаха възможност да се включат още модерни робо-, мото- и електрокари, автоматизирано складово оборудване, специални превозни средства, AGV системи, товарни велосипеди, дронове, кранове, совалкови стелажни платформи, софтуер и мобилни приложения, както и цялостни, успешно внедрени складови концепции.

Генерален спонсор на наградите IFOY е Асоциацията на сектора за обработка на материали и вътрешна логистика към VDMA, а патрон на конкурса – Федералното министерство на икономиката и опазването на климата. Партньор на надпреварата е Мюнхенският панаир.

"Десет години награди IFOY означава десет години на изключителни иновации. През 2022 г. участниците за пореден път представиха изумителни технологии, които обещават да предначертаят бъдещето на интралогистиката", обобщи председателят на международното жури на конкурса Анита Вюрмсер.

     
Източник: IFOY Award

Ключови думи: IFOY   роботика   интралогистика   логистика   складова дейност   AGV   складови роботи   дронове  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...