Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ИКТ Клъстер стана част от Паневропейската мрежа за роботика DIH2

21.07.2022   |   Начало»Бизнес

От ИКТ Клъстер обявиха, че организацията вече е част от структурата на Паневропейската мрежа от цифрови иновационни хъбове (DIHs) по роботика - DIH2, работеща за дигиталната трансформация на производствените МСП в Европейския съюз.

Понастоящем мрежата обхваща 82 организации и цифрови информационни центрове от 30 държави в цяла Европа, като непрекъснато се разширява. Проектът DIH² се финансира по програма "Хоризонт 2020".

"DIH² вярва в силата на роботиката, трансформира гъвкавостта на производството в малките и средни предприятия (МСП) и стимулира икономическия растеж в целия Европейски съюз. Нашата роля е да улесним връзките, които позволят гъвкаво производство във фабрики, където скоростта и гъвкавостта са от съществено значение за задоволяване на търсенето на клиентите", коментират от DIH².

Сред целите на мрежата са още подобряване на разходната ефективност на усъвършенстваните роботизирани решения, които се разработват и внедряват в производствата на Стария континент, както и стимулиране на ръста на пазара на технологии в областта на роботиката.

Компаниите, които търсят местни партньори в този сегмент, могат да разгледат наличните възможности на уеб портала на DIH².

     
Източник: ИКТ Клъстер; снимка: Dreamstime

Ключови думи: ИКТ Клъстер   DIH2   роботика   цифрови иновационни хъбове   DIH   Хоризонт 2020  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...