Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Световна конференция по роботика ще се проведе през август в Пекин

На 18 август т. г. в Международния изложбен център в Пекин ще бъде открита Световната конференция по роботика (WRC), организирана от Министерството на промишлеността и информационните технологии на Китайската народна република и Китайската асоциация за наука и технологии. Международният форум ще включва богата дискусионна и съпътстваща програма и ще постави фокус върху последните научни и технологични постижения в сферата на индустриалната, сервизната и специализираната роботика, интелигентното производство, изкуствения интелект и т. н.

Първото издание на конференцията се състоя през 2015 г., като събитието беше провеждано в рамките на пет последователни години до избухването на пандемията през 2019 г. Присъственият формат на платформата беше възстановен миналата година, а през настоящата организаторите очакват още по-засилен интерес от страна на участници, посетители и изложители. Във форума по традиция ще се включат над 20 международни организации, включително Професионалната общност по роботика и автоматизация към Института на инженерите по електротехника и електроника (IEEE RAS), Британският инженерно-технологичен институт (IET) и Руската асоциация по роботика (RAR).

Част от програмата на събитието ще бъде четвъртото издание на Симпозиума по усъвършенствана роботика и автоматизация (WRC SARA), който ще се състои на 19 август в хибриден формат. Форумът се провежда под егидата на Китайския институт по електроника и е спонсориран от IEEE RAS. В спектъра на дискусиите тази година попадат теми като изкуствен интелект, машинно самообучение, роботика и машинно зрение, интелигентно взаимодействие между хора и машини, мозъчни компютърни интерфейси и т. н.

По време на WRC 2022 в изложбения център в Пекин ще се проведе и традиционното търговско изложение, което е част от формата, а експозицията ще бъде организирана в три зали: за индустриални, сервизни и специализирани роботи. Над 100 международни компании ще покажат последните новости в продуктовите си гами в сегмента на роботиката.

Сред акцентите в рамките на конференцията ще бъде и Световното състезание по роботика (WRCC), което е популярно в медийните среди като "Олимпийските игри по роботика" и от 2015 г. насам е привлякло над 100 хил. участници от цял свят. Мащабната платформа WRC 2022 традиционно ще включва издание и на Световния форум по роботика в Пекин (WFR), който ще обърне внимание на специализираните роботи в интелигентната промишленост, авиацията, подводните операции, обществената сигурност, енергетиката, интелигентната логистика, медицината и здравеопазването и др. Основен фокус по време на събитието ще бъде поставен върху биониката и AI екосистемите и техните индустриални приложения.

     
Източник: WRC

Ключови думи: Световна конференция по роботика   роботика   изкуствен интелект   интелигентно производство   бионика  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО
ШУНК Интек ЕООД
Industrial Tech Forum 2023

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Предстоящо

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесПредстоящоТехнологииПроектиСъбитиятаПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...