Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ПАРА публикува годишния си доклад за развитието на роботиката и автоматизацията у нас

01.08.2022   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Професионалната асоциация по роботика и автоматизация (ПАРА) публикува традиционния си годишен доклад, който проследява водещите проекти, инвестиции и реализации в областта на роботиката и индустриалната автоматизация през последната година у нас.

Обзорът на постиженията на българската индустрия в този високотехнологичен сектор излиза за четвърти пореден път и отразява най-значимите резултати от целенасочените усилия на родните фирми, предприятия и организации в посока повишаване степента на автоматизация и роботизация на промишления отрасъл.

Документът резюмира и акцентите в дейността на ПАРА и нейните членове и партньори, насочена към развитието на роботиката и автоматизацията в България.

Актуален преглед на индустрията

Докладът "Българските успехи в роботиката и автоматизацията през 2021 г." е разделен на четири основни части. Той прави преглед на индустрията в глобален, регионален и национален план, представя актуалното състояние на роботиката в страната през призмата на мениджърите и обществениците, презентира някои от най-интересните стартиращи компании в сегмента и обобщава напредъка на бизнеса в сферата на индустриалните, сервизните роботи и решенията за индустриална автоматизация.

В ежегодното издание на ПАРА е включена информация и за най-съществените достижения в образователния сектор, свързани с насърчаването на младите хора у нас да се занимават по-активно с роботика и автоматизация.

Множество нови реализации

"Отминалата година беше динамична и бурна за сектора. България може да се похвали с увеличен брой реализации в сферата на роботиката и индустриалната автоматизация, четири нови високотехнологични фабрики, както и три нови проекта, финансирани с венчър капитал. През 2021 г. започнаха работа високоавтоматизираните заводи и поточни линии на Нестле България, Кимкооп Холдинг, Сuрffее и Фикосота.

Развитие имаше и при по-младите български компании, като RPA Consulting, Amygda Labs и Neurorehabilitation Robotics", отбелязват от ПАРА, като допълват, че съвсем скоро предстои да стартира и новото издание на ежегодното проучване на Асоциацията за ролята на автоматизацията у нас.

Подробна информация за родните успехи в сектора през изминалата година ще намерите в пълното издание на доклада, което е публикувано на уеб страницата на ПАРА тук.

     
Източник: ПАРА

Ключови думи: PARA   ПАРА   годишен доклад   роботика   автоматизация   индустриална автоматизация  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...