Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Sprint Robotics ще демонстрира новостите при роботите за инспекция и поддръжка в Амстердам през септември

04.08.2022   |   Новини
 

Тазгодишното издание на световната конференция Sprint Robotics, посветена на иновациите при роботите за инспекция, почистване и поддръжка на промишлени и комунални съоръжения, ще се проведе на 27 и 28 септември в изложбения център RAI в Амстердам.

В двудневното събитие ще се включат над 400 международни делегати и повече от 55 изтъкнати лектори в тази сфера. На форума ще бъдат обсъдени редица актуални теми от бранша, включително: интелигентна роботизирана поддръжка, отдалечено управление на роботи, интеграция, внедряване и мащабиране на роботизирани системи, цифрови близнаци, роботи за инспекция и поддръжка във вятърната и ядрената енергетика, модели за обслужване на материални активи със специфично предназначение и конструкция, като вятърни турбини, газо- и тръбопроводи, резервоари, тунели и т. н., AI базирани мобилни роботи за контрол на корозията и нанасяне на защитни покрития, системи за инспекция на подводна инфраструктура, автономни дронове за офшорни вятърни ферми, манипулатори за инспекция на вибрации в превантивната диагностика на индустриално оборудване, автономни наземни роботи за строителни площадки и др.

Форумът по традиция ще включва и търговско изложение, в което на повече от 60 фирмени щанда своите новости в областта ще демонстрират компании изложители от цял свят, включително производители, доставчици и системни интегратори на роботизирани системи за инспекция, почистване и поддръжка. Платформата ще предложи на участниците и възможности за установяване на бизнес контакти с водещи специалисти в сектора.

Акцент в програмата на изявата ще бъде връчването на ежегодните награди Sprint Robotics Awards, които отличават най-добрите сред предложените проекти в три категории: успешно внедряване; мащабиране на роботизирано решение и най-иновативна технология в сегмента.

Портфолиото от събития е организирано от инициативата Sprint Robotics Collaborative, основана през 2015 г. Тя обединява над 100 международни организации и цели да насърчи разработката и внедряването на новаторски роботизирани решения в инспекцията и поддръжката на промишлени съоръжения в отрасли като: конвенционалната и ВЕИ енергетиката, нефтената и газовата индустрия, комуналната и ВиК инфраструктурата, авиацията, подводните операции и др.

     
Източник: Sprint Robotics Collaborative

Ключови думи: Sprint Robotics   роботи за инспекция   роботи за поддръжка   почистващи роботи   индустриални роботи  

Област: Роботика  

IEC MachTech

Подобни статии

BGRobots
Bimex

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Новини

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесПредстоящоТехнологииПроектиСъбитиятаОбяви за работаРеализации
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...