Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

За първи път у нас ще се обучават студенти по роботизирана и телемедицина

До 1 септември т. г. продължава приемът на кандидат-студенти по новата бакалавърска програма "Телемедицина" с продължителност 4 години, която бе разработена в партньорство между Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) и Висшето училище по телекомуникации и пощи (ВУТП).

От новата учебна 2022/2023 г. хибридната дисциплина ще подготвя младите хора за новостите в сферата на дигитализацията и роботизацията в медицинския сектор, а завършилите ще могат да се реализират като висококвалифицирани инженери по телемедицина. Преминалите пълен курс на обучение в съвместната образователна платформа на двата ВУЗ-а ще притежават необходимите компетенции да работят в области като управление и поддръжка на интелигентни и роботизирани приложения за нуждите на медицината и здравеопазването.

В иновативната специалност е заложено придобиване на познания в сферата на програмните езици, базите от данни, операционните системи, изкуствения интелект, виртуалната реалност, облачните технологии, компютърните мрежи и протоколи и Internet of Things, съобщават от МУ-Плевен.

Сред професионалните направления, за които програмата ще подготвя бакалаврите, са: програмиране, проектиране на бази от данни и специализиран медицински софтуер, проектиране и експлоатация на интелигентни системи, използване на роботизирани системи, експертни и консултантски услуги. За целите на обучението по телемедицина студентите ще могат да посещават занятия във високотехнологичните бази на Висшето училище по телекомуникации и пощи в столицата и Медицинския университет в Плевен.

"Завършилите пълния курс на обучение ще имат солидна теоретична база, която ще им позволи да продължат своето обучение за придобиване на по-висока квалификационна степен "Магистър" по "Комуникационна и компютърна техника", допълват от МУ-Плевен.

     
Източник: МУ-Плевен; снимка: Dreamstime

Ключови думи: МУ-Плевен   ВУТП   телемедицина   роботизирана медицина   роботизирана хирургия   изкуствен интелект   виртуална реалност   облачни технологии   IoT  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Обучения/Семинари

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...