Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Тазгодишното издание на Robotics Strategy Forum ще включва и богата изложбена част

01.09.2022   |   Предстоящо
 

Над 20 щанда с множество високотехнологични експонати ще включва изложбеният модул на Robotics Strategy Forum 2022, съобщиха организаторите на събитието от Професионалната агенция по роботика и автоматизация (ПАРА). В рамките на проявата водещи компании и организации ще демонстрират последни модели високотехнологични роботи, машини, продукти и технологии в сферата на роботизираните системи и индустриалната автоматизация.

Под мотото "Raising the next generation" тазгодишното издание на мащабния форум, което ще се проведе на 19 и 20 септември в сграда Инкубатор на София Тех Парк, ще насочи вниманието към развитието на младите инженерни таланти и перспективите, които те създават за високотехнологичния сектор у нас. Издателство TLL Media е официален медиен партньор на инициативата чрез специализирания портал за роботика Robotics-Bulgaria.com и едно от водещите издания в портфолиото си - сп. Инженеринг ревю.

В допълнение към богатата експозиция, част от програмата на двудневното събитие ще бъде и дискусионен панел, който ще бъде открит от министъра на иновациите и растежа Александър Пулев. Лекции ще изнесат мениджъри и ръководители на отдели в компании като Фесто Производство, Шнайдер Електрик България, ФАНУК България, Giga Automata, Strypes Group, Одело, Tesy и др. "Инвестиции за устойчив икономически растеж" пък ще бъде темата на специална сесия, която ще бъде водена от Лазар Петров от Фонд на фондовете.

Сред партньорските организации на Robotics Strategy Forum 2022 са ИАНМСП, Фонд на фондовете, направление "Дигитализация, иновации и икономическо развитие" на гр. София, Българска стопанска камара (БСК), Фондация "Америка за България", Атлантически клуб, Американска търговска камара в България, София Тех Парк, българската стартъп асоциация BESCO, фондация "Приложни изследвания и комуникации" и програма TranS4MErs.

В края на втория ден на форума (20 септември) десетте екипа, стигнали до финалния етап на PARA Robotics Incubator, ще се изправят пред специализирано жури, за да презентират иновациите, които са създали по време на мероприятието. Инкубаторът е реализиран с подкрепата на Фондация "Америка за България", Festo, Schneider Electric, ФАНУК България, Вангавис и Фонд за капиталови инвестиции към ББР, допълват от ПАРА.

     
Източник: ПАРА

Ключови думи: ПАРА   Robotics Strategy Forum   роботика   Festo   FANUC   Schneider Electric   Giga Automata  

Област: Роботика  

IEC MachTech

Подобни статии

BGRobots
Bimex

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Предстоящо

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесПредстоящоТехнологииПроектиСъбитиятаОбучения/СеминариРеализацииОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...