Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

25-ият международен симпозиум за измервателни технологии в роботиката ще се проведе през септември

01.09.2022   |   Предстоящо
 

Под мотото "Роботиката и виртуалните инструменти на новата ера" между 28 и 30 септември т. г. ще протече 25-ото издание на международния симпозиум ISMCR (International Symposium on Measurement and Control in Robotics), посветен на средствата за измерване и управление в роботиката. Конференцията, организирана от техническия комитет по роботика (TC17) на Международната конфедерация по измервания (IMEKO), отново ще се проведе във виртуален формат.

Спонсори на събитието по традиция са секциите по инструментални измервания, роботика и автоматизация, космонавтика и електроника на Института на инженерите по електротехника и електроника (IEEE). Онлайн семинарът ще постави фокус върху различни аспекти на научноизследователската дейност, тенденциите и приложенията в сферата на роботизираните решения, колаборативните системи и свързаните с тях технологии.

Сред акцентите в програмата на форума ще бъдат интелигентните сензори, усъвършенстваните системи за управление и задвижване в роботиката, телеуправлението и двете малко по-широки концепции за телесъществуване и телеприсъствие, средствата за визуално, слухово и тактилно предаване на информация при роботите, платформите за симулация, виртуалната, добавената и смесената реалност, изкуственият интелект, метавселената, IoT, CAD системите, 3D моделирането и др.

В рамките на тридневния симпозиум през призмата на измервателните технологии ще бъдат дискутирани новостите при хуманоидните, антропоморфните, индустриалнтие, сервизните и автономните роботи, ходещите, катерещите се и мобилните системи, безпилотните и автономните превозни средства, самопилотиращите електрически пътнически дронове, роботите в образователната и развлекателната сфера, медицинските и хирургическите системи, микро- и нанороботите и т. н.

     
Източник: ISMCR

Ключови думи: ISMCR   IEEE   IEEE RAS   IMEKO   роботика   измервателна техника   измервателни средства   телеуправление   IoT  

Област: Роботика  

IEC MachTech

Подобни статии

BGRobots
Bimex

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Предстоящо

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесПредстоящоТехнологииПроектиСъбитиятаОбучения/СеминариРеализацииОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...