Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

DVS обобщи новостите в роботизираното заваряване по време на Roboter 2022

На 6 и 7 септември т. г. в конгресния център Schwabenlandhalle в немския град Фелбах се състоя международната конференция с изложбена част Roboter 2022. Мащабният форум, организиран от Германската асоциация за заваръчни технологии (DVS), постави фокус върху иновациите при роботизираните системи, средствата за автоматизация, сензорите и другите Industry 4.0 технологии, които намират приложение в съвременното промишлено заваряване.

След изключително успешното предишно издание на събитието през 2020 г. Асоциацията отново събра на едно място водещи глобални производители и доставчици на системи, услуги и решения за роботизирано заваряване, научноизследователски центрове, представители на индустрията и потребители. Конференцията по традиция предостави платформа за дискутиране на новостите и тенденциите при роботизираните заваръчни процеси, мехатрониката и автоматизацията в сегмента, като в допълнение осигури на участниците условия за ползотворно установяване на делови контакти с доказани специалисти в бранша.

Сред акцентите в тематичния обхват на Roboter 2022 бяха технологиите за повишаване на ефективността при заваряване, новите и интересни приложения на специализирани роботи в тази сфера, еволюцията на заваръчните коботи и актуалните достижения при колаборативните заваръчни решения и др. По време на детайлните лекции в конферентната програма бяха обсъдени възможностите за рентабилно заваряване в малки партиди, интелигентните заваръчни клетки, системите за чисти помещения и т. н

Основно направление в презентациите на експерти от цял свят по време на двудневното мероприятие беше безопасността в индустриалното заваряване. Лекторите представиха съвременните изисквания, които се отнасят за конвенционалните и колаборативните роботи в бранша. Специално внимание бе отредено и на дигиталните решения за сегмента с фокус върху технологиите за генериране, съхранение, обработка и анализ на данни, облачните приложения, тенденциите в онлайн и офлайн конфигурирането, т. нар. "no-code" програмиране, последното поколение средства за автоматизирана и интелигентна визуална инспекция и др.

     
Източник: DVS

Ключови думи: DVS   Roboter   Германска асоциация за заваръчни технологии   роботизирано заваряване   заваръчни роботи   заваръчни коботи  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...