Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Robovis 2022 ще акцентира върху допирните точки между роботиката, компютърното зрение и интелигентните системи

Третото издание на международната конференция по роботика, компютърно зрение и интелигентни системи Robovis 2022 ще се проведе на 26 и 27 септември т. г. в малтийската столица Валета. Събитието цели да събере на едно място учени, изследователи, инженери, разработчици и потребители на такива технологии и да проследи взаимовръзките между трите области.

"Научноизследователската дейност и проектирането на роботи обикновено изисква решения, които произхождат от другите две технологични сфери. Новите разработки при компютърното зрение пък обикновено са стимулирани от потребностите на приложенията в областта на роботиката. Моделите и софтуерът за интелигентни системи също се създават, за да отговорят на нуждите на практическите внедрявания на роботи и решения за машинно зрение. Ето защо считаме, че е необходима платформа, която да обединява тези три направления, да търси пресечните им точки и да представя водещите новости", коментират организаторите на събитието.

Програмата на форума ще включва богато разнообразие от теми, свързани с предимствата и приложенията на роботизираните летателни, апарати, биороботиката, когнитивните, интелигентните, кооперативните и хуманоидните роботи, мобилните и полевите модели, самообучаващите се, адаптивните и автономните системи, технологиите за управление, планиране, симулация и навигация, роботизираните превозни средства, сензорите и системите за роботизирано зрение, сервизните и спасителни роботи и др.

В сферата на компютърното зрение събитието ще насочи вниманието към новостите при технологиите за лицево и жестово разпознаване, обработка, сегментиране и реконструиране на видео и изображения, движение и проследяване, детекция, анализ и интерпретиране на сцени и модели и т. н. Сред иновациите при интелигентните системи, които Robovis 2022 ще разгледа, ще бъдат последните достижения при машинното и дълбокото самообучение, интелигентните сензори, превозни средства и платформи за управление, Internet of Things приложенията и др.

     
Източник: IJCCI; снимка: Dreamstime

Ключови думи: Robovis   IJCCI   роботика   компютърно зрение   машинно зрение   интелигентни системи  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО
ШУНК Интек ЕООД
Industrial Tech Forum 2023

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Предстоящо

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесПредстоящоТехнологииПроектиСъбитиятаПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...