Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Наближава Robotics Strategy Forum 2022 - Raising the next generation

Остават броени дни до четвъртото издание на едно от водещите събития в екосистемата на роботиката у нас - Robotics Strategy Forum. Организираният от Професионалната асоциация по роботика и автоматизация (ПАРА) форум ще се проведе в хибриден формат на 19 и 20 септември т. г. (от 9:00 до 17:00 ч.) в сграда Инкубатор на София Тех Парк.

Под надслов "Raising the next generation" инициативата ще постави фокус върху ролята на младите инженерни таланти за развитието на високотехнологичния сектор у нас, както и върху възможностите за изграждане на следващото поколение успешни специалисти от образователния етап до реализацията им в индустрията. В началото на проявата ще бъдат оповестени резултатите от ежегодното проучване на ПАРА за нивото на автоматизация на българската индустрия. Robotics Strategy Forum 2022 ще включва и богата изложбена програма с над 20 щанда на водещи компании и организации, които ще демонстрират последните иновации при промишлените роботи и системите за автоматизация.

Събитието ще бъде открито на място от министъра на иновациите и растежа Александър Пулев, д-р Бойко Таков - изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Генчо Керезов - заместник-кмет по дигитализацията на София. Панелите ще се излъчват онлайн във Facebook, LinkedIn и YouTube каналите на ПАРА, като ще могат да се гледат и на място от дистанция в една от залите.

По време на двудневния форум мениджъри, експерти, иноватори и образователни дейци ще представят виждането си за индустрията и образованието у нас. Сред тях ще бъдат представители на новосъздадения Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT), Фесто Производство, Шнайдер Електрик България, ФАНУК България, РАИС, Giga Automata, Strypes Group, Одело, Tesy, Siviko, Decibel и др. В края на втория ден на събитието (20 септември, вторник, след 15:00 ч.) ще бъдат обявени победителите от премиерния сезон на PARA Robotics Incubator. Робот за плевене с изкуствен интелект, умно кошче, софтуер за анализ на цените на електрониката с изкуствен интелект, спасителен дрон, робот с водородна клетка и умен асистент са само част от проектите, които участниците в Сезон 1 на инкубатора ще презентират пред специализираното жури.

Издателство TLL Media е официален медиен партньор на форума чрез специализирания портал за роботика Robotics-Bulgaria.com и Инженеринг ревю - списанието на българската индустрия. Своя безплатен билет за Robotics Strategy Forum 2022 все още имате възможност да запазите тук.

"Дигитални близнаци, мобилни манипулатори, 3D принтиране на метал, "zero-touch" автоматизация, изкуствен интелект... Събрани и комбинирани на едно място, тези технологии позволяват на производството да бъде по-конкурентно на ниво цена/качество. Очаквано ставаме свидетели на бурното развитие на изкуствения интелект и на това как технологията навлиза във фабриките.

За четвърта година събираме експерти, образователни и държавни институции, както и представители на бизнеса на Robotics Strategy Forum. В рамките на събитието с участието на над 30 изтъкнати лектори ще разгледаме печелившите стратегии в индустрията и образованието. Ключово постижение на ПАРА в този контекст е създаденият от нас инкубатор по роботика, който превръща десет идеи в рамките на седем месеца в работещи прототипи", споделя в специално интервю за сп. Инженеринг ревю Кристиян Михайлов, съосновател, член на борда и секретар на ПАРА.

Цялото интервю очаквайте в предстоящия бр. 6/2022 на изданието.

Какво още да очаквате на Robotics Strategy Forum 2022 вижте във видеото тук.

     
Източник: ПАРА

Ключови думи: ПАРА   PARA   Robotics Strategy Forum   роботика   индустриална автоматизация   PARA Robotics Incubator   София Тех Парк  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО
ШУНК Интек ЕООД
Industrial Tech Forum 2023

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Предстоящо

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесПредстоящоТехнологииПроектиСъбитиятаПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...