Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

KUKA добави модел с по-голяма товароносимост към гамата си SCARA роботи KR

KUKA разширява гамата си SCARA роботи KR с модел с товароносимост 12 килограма, съобщиха от фирма Спейскад, представител на немския производител у нас. Новото попълнение в портфолиото на компанията се предлага в стандартно и хигиенно изпълнение и е разработено в отговор на нарастващото търсене на SCARA роботи, които са с по-широк работен обсег и могат да повдигат по-големи товари, в сектори като електромобилността и ВЕИ енергетиката.

"Внедряванията на SCARA роботи в диапазона 10-12 кг. бележат ръст не само на азиатския пазар, но и в останалите региони на света. С четирите си оси тези системи осигуряват изключително гъвкава автоматизация и висока ефективност при изпълнение на pick-and-place операции в приложения като производството на батерии за електромобили, асемблирането на компоненти за фотоволтаични системи, опаковането на лекарствени средства във фармацевтичния сектор и т. н. Така KR 12 запълва ключова пазарна ниша и е очакван с нетърпение от производителите, тъй като осигурява всички доказани предимства на серията SCARA роботи KR, независимо от товароносимостта. Сред тях са най-кратките времена на цикъл в сегмента, високата повторяемост и компактният дизайн", коментират от KUKA.

Вътрешният монтаж на кабелите в тялото на робота го прави не само компактен, но и лесен за почистване и с намалени изисквания за поддръжка. Тази отличителна характеристика на KR 12 се дължи на това, че моделът е проектиран и за приложения в чисти помещения. Стандартните версии са със степен на защита IP20, а вариантите с хигиенен дизайн отговарят на спецификациите, заложени в клас IP54.

Както роботите в стандартно изпълнение от серията, така и тези в санитарно са достъпни в три модификации с различен работен обсег до 850 мм. При обсег 650 мм продължителността на работния цикъл е 0,4 сек., а при 850 мм - 0,42 сек. Системата е предназначена за работа при температури от 0 до 45°C и тежи 50 кг. Това представлява изключително висока ефективност спрямо ниското собствено тегло на робота, допълват от KUKA.

     
Източник: Спейскад

Ключови думи: Спейскад   Spacecad   KUKA   KR 12   KR SCARA   SCARA роботи  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...