Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Три четвърти от предприятията в Европа планират да инвестират в роботика и автоматизация

23.09.2022   |   Новини
 

75% от европейските производства и 62% от базираните в САЩ предприятия планират да инвестират в технологии за роботизация и автоматизация през следващите три години, показват резултатите от реализирано наскоро глобално проучване на ABB. 80% от образователните експерти, участвали в анкетата, считат, че роботиката и автоматизацията ще дефинират посоките на развитие на световния пазар на труда в рамките на идното десетилетие. Същевременно едва една четвърт от учебните заведения по света използват роботи в обучителните си програми.

Сред водещите тенденции, отчетени от маркетолозите на ABB в изследването, е все по-масовата практика европейски и американски компании да позиционират обратно в близост до централите си редица операции, които са били организирани чрез аутсорсинг в близкото минало. Анализаторите определят това явление като резултат от стремежа на бизнеса на Стария континент и в Северна Америка да си осигури по-голяма стабилност и устойчивост в контекста на глобалната трансформация на индустрията през последните години.

Според проучването обаче е налице сериозен дефицит в необходимите умения и компетенции на служителите, за да бъдат реализирани успешно заложените стратегии за пазарно развитие на тези компании в бъдеще, който е плод до голяма степен на "празнина" в образователната система във връзка с обучението по роботика и автоматизация. Експертите допълват, че това несъответствие между плановете на бизнеса и маркетинговите прогнози ще проличи най-ясно с еволюцията на работните места към все по-свързани и автоматизирани екосистеми.

     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   роботика   автоматизация   пазарно проучване  

Област: Роботика  

IEC MachTech

Подобни статии

BGRobots
Bimex

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Новини

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесПредстоящоТехнологииПроектиСъбитиятаОбучения/СеминариРеализацииОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...