Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

До 7 декември е отворена втората покана към МСП по проекта за иновации в роботиката VOJEXT

07.10.2022   |   Начало»Проекти

До 7 декември 2022 г. българските малки и средни предприятия могат да кандидатстват за финансиране на иновативни проекти в областта на роботиката по международния проект VOJEXT. Втората покана за набиране на проектни приложения по линия на инициативата, която се изпълнява със съдействието на Българската търговско-промишлена палата (БТПП), беше отворена на 5 октомври т. г., а подаването на документи ще се извършва изцяло онлайн.

Финансова подкрепа в размер на до 80 хил. евро могат да получат предприятия, които имат новаторски идеи за софтуерно и хардуерно надграждане на роботизирания манипулатор (кобот), разработен в рамките на проекта. Подходящи за участие са и фирми, които предлагат нови приложения на системата, като 5 до 8 от проектите ще бъдат одобрени за изпълнение. Те трябва да представят решение на едно от шестте технологични предизвикателства, зададени от организаторите, а именно: складово управление; логистика; графичен дизайн и потребителски интерфейс; чиста работна среда; метрология и реконструкция; машинно обучение.

По линия на инициативата са планирани два информационни уебинара, които ще дадат допълнителни разяснения на желаещите да вземат участие предприятия по отношение на отворената покана и процеса по кандидатстване. Още подробности за условията, изискванията, необходимите документи и технологичните предизвикателства можете да намерите на официалната уебстраница на VOJEXT.

     
Източник: VOJEXT

Ключови думи: VOJEXT   БТПП   роботика   коботи   индустриални роботи   промишлени манипулатори  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...