Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

KUKA представя интелигентни роботизирани решения за производството на каучукови и пластмасови изделия на K 2022

KUKA ще вземе традиционно участие във водещото международно изложение за каучук и пластмаси K, чието тазгодишно издание ще се проведе от 19 до 26 октомври в Дюселдорф и ще постави акцент върху опазването на климата, кръговата икономика и дигитализацията. На своя щанд (B54 в зала 12) немската компания ще демонстрира водещите си технологии за автоматизация и роботизация на каучуковата и полимерната промишленост под мотото "Интелигентни индустриални продукти и експертен опит за ефективно производство на пластмаси".

 

По време на събитието ще се състои дебютът на две нови фирмени системи в сферата на 3D принтирането. Посетителите ще имат възможността да се запознаят и с предимствата на ключовите серии и модели роботи, софтуерни продукти и цялостни решения с приложение в изработката на каучукови и пластмасови изделия.

 

Кои ще са основните акценти в участието на KUKA на K 2022?

 

Сред акцентите в представянето на компанията на най-значимото световно изложение за пластмасовата индустрия ще бъдат възможностите за мащабно адитивно производство с помощта на емблематичната серия роботи със средна товароносимост KR IONTEC, както и опциите за бързо програмиране на иновативните коботи LBR iisy в екосистемата iiQKA.

 

Във фокус на щанда на немския производител по време на изложбения форум ще бъдат двата най-нови модела от гамата - LBR iisy 11 и 15, както и високоефективната конвейерна система за транспортиране на малки детайли и компоненти tFeeder C500 в комбинация с компактен робот от водещата фамилия KR SCARA.

 

Част от най-актуалните софтуерни предложения на KUKA за каучуковата и полимерната промишленост ще са платформата KUKA.PLC mxAutomation за плавно интегриране на роботи в производството, операционната система за програмиране и управление на роботизирани приложения iiQKA.OS, както и системата за симулация KUKA.Sim, която позволява създаване на дигитални близнаци на роботите преди реалното им внедряване.

 

Интересен акцент на щанда на компанията в изложбения център в Дюселдорф ще бъде и роботизирана клетка, оформена като сцена, на която ще се изяви музикална група от роботи KUKA, наречена Kjays. На барабаните ще свири модел от серията KR AGILUS, който ще се грижи и за осветлението на шоуто, DJ ще бъде KR CYBERTECH nano, а монтираният на тавана кобот LBR iiwa ще координира партито.

 

Роботи KUKA и 3D печат - очаквано добра комбинация

 

В специална технологична клетка под надслов "Адитивно производство от KUKA" роботът KR IONTEC ще демонстрира как лесно и ефективно могат да бъдат принтирани едрогабаритни пластмасови детайли до 1 кубичен метър. За целта специален екструдер ще бъде монтиран в края на манипулатора. Предимство на системата е, че може да бъде програмирана и с помощта на стандартни платформи като CAD/CAM и SLICER. Произведените посредством 3D печат малки изделия пък могат да бъдат бързо и прецизно транспортирани чрез сортиращия конвейер tFeeder C500, който също ще бъде демонстриран на щанда на KUKA в тандем с KR SCARA робот.

 

Гостите на компанията ще имат възможност да се запознаят и с възможностите за управление на роботи KUKA с външни контролери и прости команди за движение благодарение на интеграцията в софтуера KUKA.PLC mxAutomation, както и с функциите за свързаност с платформата KUKA.ConveyorTech, която позволява на манипулаторите ефективно да захващат движещи се компоненти.

 

В синхрон с темата за дигитализацията, която е водеща в тазгодишното издание на K, KUKA ще акцентира и върху цифровата екосистема, базирана на операционната система iiQKA.OS, която позволява бързо внедряване, софтуерно обновяване и надграждане не само на роботи, но и на съвместими периферни устройства като хващачи и камери за машинно зрение. В рамките на изложбената си експозиция немската компания ще покаже на живо как с помощта на платформата може бързо и лесно да бъде програмиран и въведен в експлоатация кобот от фирмената гама.

 

Повече за акцентите в експозицията на KUKA на изложението K ще научите от видеото тук:

 

 

СПЕЙСКАД ООД
Казанлък 6100
Ул. Стара река 2, офис 310
Тел: 02 9033999
Email: info@spacecad.bg
Web: www.spacecad.bg 

     
Източник: Спейскад

Ключови думи: KUKA   Спейскад   Spacecad   K   iiQKA.OS   KUKA.PLC mxAutomation   KUKA.Sim   KR SCARA   KR IONTEC   LBR iisy   роботи   коботи  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...