Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Мадрид става притегателен център на световната роботика в края на ноември

30.11.2022   |   Начало»Събитията

На 30 ноември и 1 декември т. г. в Мадрид ще се проведе мащабното международно изложение за роботика, изкуствен интелект и Industry 4.0 технологии Global Robot Expo (GR-EX) 2022. Събитието, организирано от IFEMA Madrid и Disruptivo Group, ще постави фокус върху новостите при промишлените и сервизните роботи, интелигентните производствени платформи за фабриките на бъдещето, иновациите за авиокосмическия сектор и др.

Над 150 компании изложители и повече от 11 хил. посетители от близо 50 държави се очаква да се включат в тазгодишното издание на форума. Сред експонатите ще бъдат широка гама продукти, системи, софтуер и цялостни решения, свързани с проектирането, разработката, производството и експлоатацията на роботи и технологични средства за Industry 4.0 приложения.

Гостите на изложбения център в испанската столица ще имат възможността да се запознаят с предимствата на най-актуалните модели роботи и системи за инспекция, механична обработка, транспорт, измерване, качествен контрол, рециклиране и извършване на повторяеми операции. Сред акцентите ще бъдат още коботи, автономни и самонасочващи се превозни средства, екзоскелети, роботизирано оборудване за управление и превенция на риска в индустрията, бионични системи, робопротези, медицински, хирургични и сервизни роботи за здравеопазването, селскостопански роботизирани машини и др.

Част от съпътстващата програма на GR-EX 2022 ще бъдат конферентна платформа с над 130 отделни панела, множество работилници и срещи за бизнес коопериране. По време на събитието ще се проведат и два международни конгреса - GR-EX World Congress, посветен на най-авангардните технологии и разработки в сегмента на роботиката, автоматизацията, логистиката и аеронавтиката; и GR-EX Intelligence с фокус изцяло върху актуалните тенденции и приложения при изкуствения интелект.

Новост в тазгодишното издание, което се провежда три години след последната присъствена проява под шапката на Global Robot Expo, е специализираната зона за стартъпи и предприемачи в сектора на високите технологии GR-EX Startup Summit. Паралелно на изложението ще върви и специален бизнес ориентиран дигитален формат GR-EX LIVEConnect, където спонсори, изложители и посетители ще могат да промотират дейността и интересите си, да взаимодействат помежду си, да споделят и придобиват познания във виртуална среда.

GR-EX ръководи проекта ROBOT-CAM, финансиран от Генералната дирекция за изследвания и технологични иновации на общността на Мадрид. Организацията включва някои от водещите местни асоциации в секторите на роботиката, автоматизацията, изкуствения интелект и Industry 4.0 технологиите като AER Automation, Hisparob, консорциума RoboCity2030 и AEPIA. В ролята си на платформа за публична комуникация по проекта, Global Robot Expo 2022 съдейства за ускоряване на технологичния трансфер между бизнеса, академичните среди и научноизследователските организации и ще демонстрира как някои от най-иновативните разработки в сферата на роботизацията могат да се превърнат в пазарни продукти и да навлязат като работещи решения в производството.

     
Източник: IFEMA

Ключови думи: IFEMA   GR-EX   Global Robot Expo   роботика   изкуствен интелект   автоматизация   Industry 4.0   индустриални роботи  

Област: Роботика  

е-книга Дигитални производствени иновации
Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Събитията
е-книга Дигитални производствени иновации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...