Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Inter Drone Expo 2022 ще включва експертен форум с богата тематична програма

Броени дни остават до старта на първото специализирано изложение за дронове и безпилотни машини на Балканите Inter Drone Expo, организирано съвместно от Интер Експо Център и Консорциум Международно дрон изложение. Събитието ще се проведе от 20 до 23 октомври т. г. под патронажа на българския президент Румен Радев и ще покаже последните технологични новости в сегмента.

Платформата ще създаде условия за установяване на бизнес контакти между представители от различни сектори на икономиката и индустрията с производители, вносители и търговци на безпилотни машини, резервни части, компоненти и софтуер. По време на изложбената проява ще бъдат демонстрирани ползите от внедряване на дронове в разнообразни приложения, включително проследяване на трафика, доставка на храни и продукти, спедиция, борба с пожарите, селско стопанство, военна промишленост и др.

"Дроновете и безпилотните машини са сред най-светкавично развиващите се технологии. Благодарение на оптимизираното тегло и мобилността си те са приложими за спасителни операции, картографиране, заснемане, научни цели, опазване на околната среда, охрана и много други сфери", допълват организаторите, като канят посетителите да видят последните иновации в бранша в действие по време на демонстрациите им на специално обособени трасета.

Ключова част от съпътстващата програма на изложението ще бъде форумът Inter Drone Expo Experts Forum, който ще се състои на 21 октомври и ще представи богата тематична програма, посветена на водещите приложения на дроновете и безпилотните апарати в съвремието ни. Първият панел на събитието ще постави фокус върху земеделските и селскостопански приложения на тези системи в дейности като заснемане, картографиране, засяване и др.

Вторият модул на форума ще бъде с акцент върху предимствата при използване на дронове в сектора на спедиторските и медицинските услуги. Гостите на събитието ще имат възможността да научат повече за инициативите за градска и усъвършенствана въздушна мобилност UAM и AAM, както и за предизвикателствата при адаптирането на градската среда за полети с безпилотни апарати. Следващият панел ще бъде посветен на регулациите в сегмента и на различните аспекти по отношение на сигурността и отбраната. Ще бъдат обсъдени нормативните документи в Европейския съюз за полетите с дронове, категоризирането им и застраховането.

В рамките на последния модул на проявата участниците ще дискутират спецификите при управлението на въздушното движение на дронове в "U-space" (концепция на ЕС за дигитализирано и регулирано сигурно въздушно пространство), като ще насочат вниманието върху оборудването на безпилотните летателни средства, обмена на информация и ролята на местните власти за реализиране на концепцията. По време на експертния форум ще бъде представена и Националната научна програма "Сигурност и отбрана", а в самия финал на събитието под мотото "Балкански дрон форум" ще бъдат разгледани регионалните измерения на дейностите с дронове.

Билети за Inter Drone Expo 2022 могат да бъдат закупени на уебсайта на събитието.

     
Източник: ИЕЦ

Ключови думи: ИЕЦ   Inter Drone Expo   дронове   безпилотни летателни апарати   въздушен трафик   U-space  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...