Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Yaskawa разшири портфолиото си от коботи с модел с висока товароносимост

24.10.2022   |   Начало»Технологии

Yaskawa добави към гамата си колаборативни роботи модел с товароносимост 30 кг, съобщиха от фирма АТРИ Роботикс, партньор на японската компания у нас. Благодарение на големия си полезен товар новият Motoman HC30PL е подходящ за палетизиране с висока степен на безопасност, а официалният му дебют бе по време на водещото международно изложение за роботика и автоматизация automatica в Мюнхен по-рано тази година.

 

През последните години азиатският производител успешно е внедрил множество коботи от серията HC в линии за палетизиране, използвайки основно предишния по-универсален модел HC20DTP, който се характеризира с дълбок работен обсег и товароносимост 20 кг. Новата конфигурация е разработена специално за роботизирано палетизиране и депалетизиране, включително за приложения, които изискват манипулиране с по-големи товари, например комисиониране на поръчки в складовите стопанства. Тази дейност е изключително подходяща за роботизиране, тъй като е твърде тежка, монотонна и неергономична, за да бъде изпълнявана безопасно и ефективно от човек, отбелязват от Yaskawa.

 

Подобно на предшествениците си, HC30PL също се отличава с дълбок работен обсег, което му позволява лесно да достига всяка точка от работната зона и да подрежда различни обекти върху стандартни европалети в кули с височина до 2 м. Безопасният колаборативен режим на работа прави възможна интеграцията на новия модел в съществуващи приложения без предпазни заграждения, което спомага за пестенето на ценно пространство.

 

Предимства

 

Ключово предимство на кобота е и възможността му да работи изцяло независимо от външни фактори, като движение на служители или високоповдигачи например. С помощта на лазерни скенери роботът може прецизно да изчисли пространството между себе си и оператора. Така работната скорост се адаптира според ситуацията, като могат да бъдат постигнати високоскоростни режими до 2 m/s.

 

Motoman HC30PL разполага с възможности за улеснено програмиране с помощта на интелигентния обучителен терминал Smart Pendant. Сред инструментите му е иновативен софтуерен съветник, който превежда потребителя през всички индивидуални стъпки при генерирането на различни програми за палетизиране, като позволява и лесното им и удобно редактиране в самата платформа.

 

Въвеждането в експлоатация на новия модел кобот с висока товароносимост и инсталирането на хващачи и аксесоари също е улеснено благодарение на партньорската програма Yaskawa Ecosystem, която японската компания стартира през настоящата година. Екосистемата включва богат асортимент от фирмени продукти, съвместими с гамата роботи Motoman, както и огромно разнообразие от компоненти и периферни системи от различни производители в мрежата от партньори на Yaskawa.

     
Източник: АТРИ Роботикс

Ключови думи: АТРИ Роботикс   А3 Robotics   Yaskawa   Motoman   Motoman HC30PL   HC20DTP   палетизиращи роботи   коботи   палетизиране  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...