Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

BG Robots предлага цялостно решение за гъвкаво програмиране на заваръчни приложения със SprutCAM Robot Welding

Последната версия на софтуера за програмиране на индустриални роботи SprutCAM X Robot разполага с богат арсенал от модули, специално проектирани за роботизирани приложения като заваряване, лазерно рязане, адитивно производство, многоосно фрезоване, 6D обработка и т. н.

 

Модулът SprutCAM Robot Welding е готово софтуерно решение за конфигуриране и управление на роботи и клетки за заваряване, което позволява генериране на работни траектории за всякакви типове заваръчни операции и оборудване - електродъгово, електросъпротивително, точково, ВИГ, МИГ/МАГ заваряване и др.

 

Основно предимство на платформата е, че прави възможно управлението на неограничен брой линейни и ротационни оси за позициониране в допълнение към самия робот и/или CNC машина. Сред полезните функции на софтуера е инструментът "Axis map", предназначен за проверка и предотвратяване на сблъсъци, регистриране на сингулярности, изчисляване на обсега на машината, границите на осите и т. н.

 

 

SprutCAM Robot позволява автоматична или ръчна промяна на траекторията на инструмента на база информацията от триангулационни сензори и други системи за моментална корекция на заваръчното приложение. Програмата използва събраните от сензорите данни, за да локализира действителните точки за заваряване. Преди да започне процесът, роботът сканира детайла, а след това извършва необходимите корекции, ако такива се налагат. Цялата тази функционалност се програмира предварително в офлайн режим.

 

Гъвкаво заваръчно приложение само в няколко стъпки

 

Специализираният модул SprutCAM Robot Welding позволява лесно, удобно и безопасно проектиране и симулиране на заваръчни приложения на стандартен персонален компютър - тестването им не изисква реален робот. А ето и как става това:

 

1. Импортирайте триизмерен модел - SprutCAM Robot поддържа всички популярни 3D формати. Модели могат да бъдат създавани и в самото приложение благодарение на пълнофункционалния вграден CAD модул на системата.

2. Изберете своя робот от библиотеката - SprutCAM Robot разполага с готов каталог на най-популярните модели заваръчни роботи. Можете да конфигурирате и цялостна заваръчна клетка с усъвършенствания "zero-code" инструмент MachineMaker 2.0, който позволява без писане на код да се програмират роботизирани клетки и CNC кинематични схеми. MachineMaker 2.0 е включен в инсталационния пакет на SprutCAM Robot.

3. Задайте точките за заваряване директно в 3D модела - SprutCAM Robot автоматично изчислява най-кратката и безопасна траектория на заваръчния инструмент.

4. Реализирайте желаните резултати.

 

Предимства:

 

  • Безплатна тестова версия: получавате възможност за тестване на работещо, пълнофункционално копие на платформата за период от 30 дни;
  • Изчерпателна библиотека с роботи и CNC машини: пестете време, използвайки предварително зададените конфигурации на оборудването в библиотеката на софтуера;
  • Бърза възвръщаемост на инвестицията: средно в рамките на 10 до 18 месеца;
  • Оптимизирана производителност: един робот може да замести двама или трима човека в производствения поток и да бъде инсталиран и използван дори в среди, които физически не позволяват извършване на човешки труд;
  • Максимална прецизност: получавате изключително точни заварки и продукти с устойчиво високо качество, свеждайки бракуваната продукция до абсолютния минимум;
  • Разнообразяване на производствената програма: роботизираните системи позволяват лесна и бърза разработка и въвеждане в производство на нови продукти, без необходимост от значителни инвестиции в модернизация на съществуващото оборудване;
  • Професионална компетентност: като официален представител на SprutCAM в България фирма BG Robots предоставя пълна поддръжка и обучение за работа със софтуера за програмиране на роботи SprutCAM Robot.

Ако искате да разберете повече за SprutCAM и специализираните му модули и приложения, можете да ги изпробвате сами. Свържете се с експертите от фирма BG Robots още днес и заявете своето безплатно работещо копие за тестване.

 


BG Robots
Нови Пазар 9918
ул. Димитър Петров 11, Зайчино Ореше
Тел.: +359 878 426 244
E-Mail: info@bgrobots.com
Web: www.bgrobots.com

 

     
Източник: BG Robots

Ключови думи: BG Robots   SprutCAM   SprutCAM Robot   роботизирано заваряване   заваръчни роботи   заваръчни клетки   програмиране на роботи   индустриални роботи  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...