Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Технологията PixelPaint на ABB бе отличена с наградата за иновации в роботиката IERA 2021

Наградата за иновации и предприемачество в роботиката и автоматизацията IERA 2021 бе присъдена на технологията PixelPaint на ABB, съобщиха от Международната федерация по роботика (IFR).
 
PixelPaint е система от два високопрецизни робота, която боядисва коли по по-бърз, по-гъвкав и по-устойчив начин, като позволява на производителите да изпълняват ефективно индивидуални заявки, обясняват от IFR. Два цвята и персонализирани щампи могат да се поставят в една стъпка, като при това се елиминира разходването на твърде много боя.
 
В миналото се похабяваха от 20 до 30% от боята заради впръскване на твърде голямо количество. Мастиленоструйната глава на PixelPaint обаче полага 100% от боята върху повърхността на превозното средство. Освен това използването на PixelPaint елиминира нуждата от облепване и отстраняване на облепването на всяка отделна кола. При полагане на два цвята или персонализирани щампи с PixelPaint не се налага и колата да минава по линията за боядисване два пъти.
 
"Днес конкуренцията сред автомобилните производители е толкова ожесточена, че те се нуждаят от решения, които могат да им помогнат да подобрят гъвкавостта и ефективността и да оптимизират разходите, като в същото време предлагат висококачествено покритие, включително персонализирани опции, за да отговорят на растящото търсене на нестандартен и специфичен дизайн", коментира Йорг Регер, управляващ директор на ABB Robotics Auto OEM Business Line.
 
Президентът на IFR Милтън Гери поздрави ABB за успеха и коментира, че всичките четири финалиста са предложили успешни иновативни продукти в роботиката и автоматизацията, които комбинират нуждите на днешните производители с висока степен на удобство за потребителите.
 
Финалист на IERA 2021 е и базираната в Барселона INFAIMON с универсалната pick-and-place система за индустриални приложения InPicker. Берлинската компания  Micropsi Industries се включи в надпреварата със софтуера MIRAI – базирана на изкуствен интелект система за управление, която позволява на индустриалните роботи да се справят с вариации в производството. Датската Mobile Industrial Robots представи удобния за използване мобилен робот MiR250, който оптимизира обработката на материали в различни отрасли.

     
Източник: IFR

Ключови думи: IFR   IERA 2021   ABB   PixelPaint   роботи  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...