Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

НБУ организира интердисциплинарен семинар за политиките, сигурността и бизнес възможностите в сферата на роботиката

15.11.2022   |   Начало»Предстоящо

На 1 декември т. г. в Нов български университет (НБУ) ще се проведе интердисциплинарен междудепартаментен семинар на тема "Роботиката днес: политики, бизнес, конкурентоспособност, сигурност". Организатори са департаментите "Администрация и управление", "Политически науки" и "Национална и международна сигурност" на висшето учебно заведение.

 

Форумът е част от инициативите за сътрудничество между университета и бизнеса в рамките на цикъла от семинари "Иновации и предприемачество". Гост-лектор на семинара ще бъде Кристиян Михайлов, съосновател и член на Управителния съвет на Професионалната асоциация по роботика и автоматизация (ПАРА).

 

"Темата за използването на роботи, автоматизирането на бизнес процесите и вземането на решения е изключително актуална в контекста на технологичното развитие през последните години, което има ключов принос за подобряване на ефективността и повишаване на конкурентоспособността в бизнес организациите.

 

Събитието е важно за обучението на нашите студенти, тъй като ще допълни техните компетентности с практически аспекти в областта на иновациите, предприемачеството, управлението и конкурентоспособността. Дискусията ще навлезе в интердисциплинарното поле чрез разширяването на управленската и бизнес тематика с политически аспекти, както и с такива във връзка със сигурността", съобщават от НБУ.

 

     
Източник: НБУ

Ключови думи: НБУ   ПАРА   роботика   сигурност  

Област: Роботика  

е-книга Дигитални производствени иновации
Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Предстоящо
е-книга Дигитални производствени иновации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...