Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

SprutCAM разшири уебсайта си с онлайн библиотека за конфигуриране на роботизирани клетки

22.11.2022   |   Начало»Технологии

Обширна виртуална библиотека с информация за наличните модели роботи и периферия, с които може да бъде проектирана и оборудвана една роботизирана клетка чрез софтуерния инструмент MachineMaker, вече функционира на уебсайта на SprutCAM. Това съобщиха за Robotics-Bulgaria.com от фирма BG Robots, партньор на компанията у нас.

 

MachineMaker 2.0 е част от инсталационния пакет на платформата за програмиране и управление на промишлени роботи и CNC машини SprutCAM и позволява виртуално конфигуриране на роботизирани клетки чрез селекция на предварително зададени модули, без да е необходимо стандартното писане на код. Софтуерът създава дигитален близнак на реалната клетка въз основа на заложените от потребителя параметри и позволява генериране на траектории на инструмента, проектиране на детайли с помощта на вградените CAD функции, както и симулация на работни програми.

 

Какви са новите възможности?

 

В новата секция фигурира подробен списък с включените в базата на MachineMaker индустриални (в стандартно изпълнение и за тежък режим на работа) и колаборативни роботи, както и на възможните за добавяне към конфигурацията контролери, хващачи, позиционери, работни маси, релси, системи за безопасност и други периферни устройства, спомагателно оборудване и аксесоари.

 

"Библиотеката разполага с онлайн форма за селектиране, която филтрира наличните системи според избраните от потребителя критерии - брой оси (0, 1, 2, 6 или 7), производител (включени са продуктите на над 34 водещи глобални производители) и тип (стандартен индустриален робот, робот за тежък режим на работа, кобот, хващач, работна маса, фиксиран обект и релса)", информират от BG Robots.

 

Изготвеният в MachineMaker проект за роботизирана клетка може да бъде експортиран директно към модула SprutCAM X Robot. На сайта е достъпен и безплатен онлайн курс за работа със софтуера за конфигуриране, който можете да намерите тук.

     
Източник: BG Robots

Ключови думи: BG Robots   SprutCAM   MachineMaker   SprutCAM X Robot   индустриални роботи   роботизирани клетки   програмиране на роботи   коботи  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО
ШУНК Интек ЕООД
Industrial Tech Forum 2023

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесПредстоящоТехнологииПроектиСъбитиятаПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...