Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализирано решение от BG Robots дава тласък на успеха на българския производител на яхти и катамарани Elica Yard

През следващата година се очаква да бъде пуснат на вода първият собствен модел катамаран на базираната в Силистра фирма Elica Yard. Като част от фамилното предприятие Elica Group, дългогодишен производител на индустриално оборудване, младата българска компания бързо набира скорост в един динамичен и високотехнологичен бранш - производството на композитни плавателни съдове. Използвайки натрупания опит от семейния бизнес в сферата на машиностроенето и само две години след старта на разработката на първите прототипи, амбициозните предприемачи от Elica Yard вече имат готовност да изработват както собствени серии яхти, катамарани, тримарани и лодки, така и да работят като подизпълнител на други местни и международни компании в сегмента.

 

Второто основно направление в дейността на силистренската фирма е производството на инструментална екипировка - матрици за отливане на отделните компоненти на плавателните съдове от висококачествени материали, както и изработка на композитни детайли за други корабостроителни предприятия.

 

Elica Yard разполага с модерно оборудвана производствена база на брега на р. Дунав, разположена на площ от 20 хил. кв. м. Бързият ръст на поръчките налага внедряването на иновативни роботизирани системи за дигитално проектиране на модели, изработване на прототипи, основна и финишна обработка на разнообразни едрогабаритни детайли от различни композитни материали, смоли и др.

 

Персонализирано решение от BG Robots за оптимална производителност

 

За изготвянето и реализацията на мащабния проект от Elica Yard се доверяват на експертизата на фирма BG Robots, официален системен партньор на немската корпорация KUKA у нас. Компанията интегрира роботи KUKA в България и Европа от 2013 г. насам и е сред лидерите в страната ни в сферата на роботизацията с над 60 изпълнени комплексни проекта в тази област.

 

В отговор на потребностите на силистренския корабостроителен цех от BG Robots разработват персонализирано високотехнологично решение, включващо два робота KUKA KR150 L110-2 ed05 със CNC управление, оборудвани с шпиндели от HSD, които се движат по линейни позиционери. Всяка система разполага с пневматичен шкаф за инструменти за автоматична смяна при фрезоване. "Фрезоването с роботи позволява изработката на сложни едрогабаритни детайли (до 14 - 16 м) на приемлива цена и с отлична точност", коментират от BG Robots.

 

 

Роботите се използват за цифрова изработка на модели, прототипи, детайли и други дейности в производството на яхти и катамарани. За фрезоването на едрогабаритни заготовки системите се програмират предварително на базата на 3D модел посредством софтуера Sprutcam Robot.

 

"Това е една от най-добрите платформи за програмиране и управление на решения за роботизирана обработка на пазара. Софтуерът Sprutcam позволява прецизно програмиране на движенията на робота и траекторията на инструмента, както и детайлна симулация на фрезовия процес", допълват фирмените експерти.

 

"Предизвикателство при изпълнението на проекта беше да разположим двата робота KUKA така, че да могат да работят едновременно върху един голям детайл. Предварителното проектиране и тестване на цялата система в Sprutcam беше незаменим инструмент по време на реализацията", обобщават от BG Robots.

 

Ако искате да разберете повече за дейността на компанията или имате нужда от консултация относно възможности за роботизация и автоматизация на Вашия бизнес, можете да се свържете със специалистите от BG Robots тук.

 

 

BG Robots
Нови Пазар 9918
ул. Димитър Петров 11, Зайчино Ореше
Тел.: +359 878 426 244
E-Mail: info@bgrobots.com
Web: www.bgrobots.com

     
Източник: BG Robots

Ключови думи: BG Robots   KUKA   Sprutcam   Elica Yard   Елика Ярд   роботизация   роботизирано фрезоване   яхти   корабостроене  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...