Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ABB откри напълно дигитализирана фабрика за роботи в Шанхай

14.12.2022   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

В началото на месец декември т. г. ABB откри напълно автоматизирана фабрика за роботи в най-големия китайски град Шанхай. Високотехнологичното производствено и научноизследователско съоръжение е разположено на площ от 67 хил. кв. м, а инвестицията в него е в размер на 150 млн. щатски долара.

С новия завод, който ще произвежда роботизирани системи от следващо поколение, компанията планира допълнително да засили пазарните си позиции в Китай в този сегмент. Компанията подготвя специалисти в сферата на роботиката и автоматиката в азиатската страна от 2005 г. насам чрез партньорства с университети и други учебни заведения, като преминалите обучения досега наброяват над 1 млн. души.

"В тази цифровизирана производствена екосистема не функционират фиксирани монтажни линии. Тяхната роля изпълняват гъвкави модулни работни клетки, които са свързани в мрежа и се обслужват от интелигентни мобилни автономни роботи. Роботизирани системи с изкуствен интелект се грижат за изпълнението на задачи като закрепване, асемблиране, манипулиране с материали и др.", поясняват от ABB.

Какви иновации в роботиката ще се разработват?

В развойния център на фабриката, заемащ 8 хил. кв. м, инженерите на компанията ще разработват иновации в сферата на изкуствения интелект, дигитализацията и индустриалния софтуер, включително решения за автономна мобилност, дигитални близнаци, машинно зрение и "low-code" софтуер за програмиране с фокус върху по-интелигентни функции, по-висока гъвкавост, безопасност и интуитивност при управление на роботите.

Посредством специална "отворена лаборатория" съоръжението ще създаде условия за съвместна работа с клиенти и партньори на ABB по иновативни решения за автоматизация в сектори като логистика, здравеопазване, хранително-вкусова промишленост, превозни средства с нови енергийни източници и др.

Освен новата технологична база в Шанхай подразделение "Роботика и дискретна автоматизация" на ABB откри още две ключови локации през 2022 г. - глобалния иновационен и тренировъчен център за машинна автоматизация в Австрия през юли и обучителната Фабрика 4.0 в Берлин през септември.

     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   роботика   автоматизация   индустриални роботи   Китай   Industry 4.0  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...