Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

ASTOR модернизира базата на ZWM Waraksa с високопроизводителни заваръчни роботи Kawsaki

Полската компания ZWM Waraksa има над 30 години опит в производството на метални конструкции и изделия за местния и международния пазар. Ръстът на поръчките и динамиката на клиентското търсене мотивират фирмата да инвестира в модернизация на фабриката си в гр. Сувалки и по-специално - в автоматизация на заваръчните операции.

От ZWM Waraksa се доверяват на доказания доставчик и интегратор на интелигентни индустриални решения ASTOR, който успешно си партнира в роботизацията на промишлени процеси с Kawasaki Robotics.

 

През юни 2021 г. е открита нова зала в производственото съоръжение на полската компания, в която е интегрирана универсална роботизирана станция за заваряване с робот Kawasaki. Съоръжението е оборудвано с два позиционера, както и със специална подемно-транспортна система, която улеснява работата с едрогабаритни детайли.

 

Резултатите от реализацията скоро са налице

 

Производителността на предприятието се повишава с близо 50%, което позволява изпълнението на по-голям брой поръчки. Само половин година по-късно полската компания решава да внедри и втора заваръчна клетка с робот от Kawasaki, специализирана за работа с големи детайли с тегло до 1,5 тона.

 

Станцията разполага с допълнителна релса за движение на робота, която прави възможно обособяване на две работни зони с площ от по 6 кв. м и плавна смяна на заготовките с цел постигане на непрекъснат производствен процес.

 

 

Решението се отличава с изключителна гъвкавост по отношение на възможностите за избор на заваръчна технология, обработка на широка гама разнородни детайли и производство на индивидуални изделия по специфични клиентски задания.

 

След интегрирането на двете модерни клетки за роботизирано заваряване от ZWM Waraksa отчитат значително подобряване на качеството на заварките и готовите продукти, както и сериозно съкращаване на производствените цикли. Сред предимствата на новите решения с роботи Kawasaki са и възможностите за лесно и интуитивно управление, както и многократно по-високите нива на безопасност за служителите.

 

 

Marcin Brydak
International Account Manager
M: +48 603 790 051
E: m.brydak@kawasakirobotics.pl
LinkedIN: Marcin Brydak
Kawasaki Robotics Central and Eastern Europe HUB

Минко Ангелов
Изпълнителен директор
M: +359 286 830 43
E: minko@bimextools.com
www.bimextools.com
Bimex Ltd.

     
Източник: Бимекс Лимитид

Ключови думи: Бимекс Лимитид   Bimex   ASTOR   Kawsaki Robotics   Kawasaki   роботизирано заваряване   заваръчни роботи  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесКариериСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...