Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ПАРА стартира втори сезон на инкубатора си за проекти в областта на роботиката и иновациите - 22.12.2022

22.12.2022   |   Начало»Проекти
Редактор: Пепа Петрунова

От Професионалната асоциация по роботика и автоматизация (ПАРА) обявиха старта на кандидатстването за втория сезон на PARA Robotics Incubator. Програмата е насочена към млади хора с иновативни идеи в сфери като роботизирани системи, AGV, автоматизация, дронове, IоТ, машинно зрение, изкуствен интелект и умни устройства.

До 20 февруари 2023 г. всички желаещи лица над 14-годишна възраст, в екипи или индивидуално, ще могат да подадат своите проектни предложения, които в рамките на инициативата ще имат възможност да доведат до работещи прототипи.

В края на февруари ще бъдат селектирани 10 участници, които ще бъдат включени в шестмесечна обучителна програма, включваща седмични учебни сесии, менторска помощ, както и достъп до модерни лаборатории и развойни центрове.

Избраните кандидати ще могат:

да усвоят нови знания и идеи как да развият собствените си разработки, да създадат полезни контакти със специалисти от бранша, да работят в тясно сътрудничество и под ръководството на опитни инженери и експерти, както и да получат помощ относно набавянето на необходимия хардуер и оборудване за прототипите.

PARA Robotics Incubator vol. 2 ще набира кандидатури по две кохорти - учебни и стартъп проекти, като в крайната селекция ще попаднат по 5 от всяка. За двете отделни направления на инкубатора са предвидени индивидуални интерактивни програми, разработени според опита и потребностите на участниците.

Програмата на инкубатора обхваща:

10 модула, включително дизайн мислене, продажби и маркетинг, колаборация, машинно зрение и ориентация на машината, продуктов прототип, машинно обучение и изкуствен интелект, възприятие на роботите, намиране на партньори за тестване и купуване на технологията, както и проучване на различните компоненти и технологии, с които може да бъде проектирано и конструирано всяко решение.

През септември 2023 г. ще се проведе специален демо ден, в който участниците ще презентират завършените си проекти пред експертно жури и ще имат възможност да спечелят финансови награди.

Още информация за PARA Robotics Incubator vol. 2 и линк към формата за кандидатстване ще намерите тук.

     
Източник: ПАРА

Ключови думи: ПАРА   PARA Robotics Incubator   инкубатор   роботика   автоматизация   изкуствен интелект   IoT  

Област: Роботика  

Подобни статии

BGRobots
Bimex
ШУНК Интек ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесПредстоящоТехнологииПроектиСъбитиятаОбучения/СеминариПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...